kenniscentrum voor inclusief theater

Ons landelijk kenniscentrum voor inclusief theater is een centraal onderdeel van Academie Babel. Hier doen we aan onderzoek en delen we kennis over inclusief theater maken.

 

methodiek ontwikkeling

De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek gedaan naar een sterkere verbinding tussen zorg en kunst. De komende drie jaar willen we onze methodiek overdraagbaar maken. We zorgen ervoor dat we onze innovatieve manier van inclusief theatermaken naar de buitenwereld kunnen uitdragen en mogelijk maken.

 

We werken hiervoor samen met het lectoraat Disability Studies, Diversiteit in Parcipatie onder leiding van lector Mieke Cardol. Dit lectoraat is onderdeel van het Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam. Komende seizoen diepen we ook onze samenwerkingen uit met Hogeschool Inholland en met de opleiding Docent Theater van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten (Arnhem). Experts, instellingen en studenten van relevante opleidingen zijn van harte welkom om met ons mee te denken.

 

POST-TRAJECT inclusief theater

Voor professionals uit zorg, kunst en onderwijs die inclusieve kunst willen ontwikkelen, is er ons post-traject ‘inclusief theatermaken’. Theater Babel Rotterdam ondersteunt deze hemelbestormers op logistiek en inhoudelijk vlak. Deelnemers met een plan ontmoeten elkaar vijftien keer om expertise te delen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Het traject eindigt met een hernieuwd en door-ontwikkeld plan. Theater Babel Rotterdam investeert in de verdere uitvoering van de goedgekeurde plannen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de ontwerp-avond op 18 mei of voor een info-avond op 24 april of 9 mei.

 

expertise overdracht

Hoe wij kijken naar de mens en onze ideeën over inclusief werken delen wij graag met scholen, bedrijven en zorginstellingen. We geven workshops op maat, zijn onderdeel van curricula op hogescholen, geven coaching en begeleiden stagiaires. Uit ervaring weten we dat onze inbreng prettige opschudding en nieuwe inzichten veroorzaakt. Monique van den Heuvel
– docent bij de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn – schreef dit artikel over de workshops die we op de Hogeschool Rotterdam gaven.

 

Bij Theater Babel Rotterdam dromen we van & werken we aan een mooiere inclusieve samenleving. Droom, denk en doe je mee?

 

Voor meer informatie : wilbert@theaterbabelrotterdam.nl