In de academie van Theater Babel Rotterdam kan iedereen terecht die zichzelf wil ontwikkelen op vlak van (inclusief) theater. Wij bieden theatercursussen voor volwassenen aan, trainen professionele acteurs met en zonder beperking in De Karavaan en ontwikkelen een methodologie voor inclusief theater in ons kenniscentrum.

 

 

theatercursussen

Volwassen kunnen bij Theater Babel Rotterdam deelnemen aan verschillende theatercursussen, die starten in het voorjaar en het najaar, en eindigen met presentaties tijdens het festivalweekend. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden, over acteren, improviseren, samen een voorstelling maken of regisseren. Voor elk wat wils, en vind je niet wat je zoekt, dan denken we graag met je mee.

 

Tijdens de cursus maak je kennis met onze inclusieve manier van werken. Iedereen is welkom in onze cursussen, soms ontmoet je een speler van ons gezelschap in de cursus. Je bezoekt met je medecursisten de Babel-voorstelling van dat seizoen. En in het festivalweekend tonen we zowel presentaties van de cursussen als van het gezelschap.

 

Het cursusaanbod van najaar 2019 vind je hier.

 

Vragen of een suggestie voor een nieuwe cursus?
Wil je zelf een voorstelling maken met spelers die je kent?
Wij begeleiden je graag en bieden repetitieruimte.

Bel of mail Bob van der Lugt: 06 24534598 / bob@theaterbabelrotterdam.nl

 

 

de karavaan

Drie dagen per week trainen de spelers van ons gezelschap samen in theater, zang en beweging. Daarnaast spelen ze in producties, schoolvoorstellingen en theaterateliers. Onze spelers werken inclusief samen en leren van elkaar. Door op ons werk te reflecteren, ontwikkelen we een methodologie voor hoe je dat doet, inclusief theater maken. Dit geheel van samen trainen, spelen en onderzoeken noemen we De Karavaan – altijd in beweging, omdat we blijven leren van en met elkaar.

 

Meer weten over De Karavaan of meedoen? Kijk hier.

 

 

kenniscentrum

Theater Babel Rotterdam is het landelijk kenniscentrum voor inclusief theater in Nederland. Hier doen we onderzoek en delen we kennis over inclusief theater maken. In 2018 is het platform ‘Inclusief Theater in Nederland’ gestart, met als doel om aanwezige expertise op het gebied van inclusie in de podiumkunsten te delen en professionals te verbinden.

 

Meer weten over het kenniscentrum? Kijk hier.

 

CONTACT

Dominique Mol
06 14797337
dominique@theaterbabelrotterdam.nl