Terug naar overzicht

Bram Legerstee

Bram is lid van de dagelijkse leiding, verantwoordelijk voor het Cultuurhuis Delfshaven, en is onze centrale contactpersoon naar het onderwijs d.m.v. de vele educatieve theatertrajecten die het rcth de afgelopen jaren heeft gemaakt en gespeeld.

 

Je kunt Bram bereiken op bram@theaterbabelrotterdam.nl.

 

Wat is je naam?

Abraham Pieter Legerstee, maar mijn roepnaam is Bram.

 

Waar ben je geboren?

Rotterdam in Delfshaven, waar ik nu ook woon.

 

Wat is je beroep?

Theatermaker.

 

Hoe lang al?

Ik heb mijn opleiding afgerond in 1992 en ben werkzaam bij het rcth vanaf 2000.

 

Wat vind je het leukst aan je beroep?

Het mogelijk maken van theater voor specifieke doelgroepen en duiken in steeds weer een nieuw maatschappelijk onderwerp, en het ontmoeten van interessante mensen.

 

Wat is je hobby?

Mensen ontmoeten en mij verdiepen in het leven, en een ongelooflijke passie voor koken.

 

Welke eigenschap aan een mens vind jij belangrijk?

Sterk in het leven staan met een grote dosis zelf relativering.

 

Welk mens bewonder jij?

Ik vind het bewonderen van mensen een eigenschap die ver van mij staat, ik kan wel mensen waarderen, maar bewonderen vind ik vaak ook iemand heilig verklaren en iedereen heeft zijn fouten en rauwe randjes.

 

Wat is je meest uitgesproken eigenschap?

Een grote dosis gezonde ijdelheid.

 

Wat wil jij de mensen vertellen?

Ik wil mensen vertellen dat er zaken in leven zijn die vele kanten hebben, en door zaken op een andere wijze of andere invalshoek te bekijken en beoordelen, zal het oordeel milder of zeker genuanceerder zijn. Kunst is een van de mogelijkheden om een open vizier te creëren bij je zelf.

 

Wat wil je leren?

Ik droom al van af mijn jongste jeugd dat ik schrijver wil worden, schrijver in de romantische zin, op een klein winderig eiland bij voorkeur Schotland, ik zou graag schrijven tot mij nemen.

 

Wat vind je mooi aan je uiterlijk?

Mijn open houding naar anderen toe.

 

Waar kunnen ze je voor wakker maken?

Liever niet, maar goede erotiek en passie is een mogelijkheid.

 

Wat is je dierbaarste bezit?

Mijn studie tekeningen van de kunstacademie, deze draag ik in elke verhuizing mee en vervolgens verdwijnen ze achter de kast. Maar die zou ik redden uit mijn brandende huis.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De vakanties in school met mijn ouders, mijn ouders huurden daar een boerderij, ik hbe daar het ouwe romantische leven van het boerenbedrijf meegemaakt, dit heeft bij mij de liefde voor dieren natuur en voeding aangewakkerd.

 

Wat is je meest verdrietige herinnering?

Ik ben een zondagskind, ik ken geen grote verdrieten in mijn leven, misschien helaas. Mijn grootste verlies is het verlies van mijn moeder, maar daar heb ik ook vrede mee zij heeft een hoge leeftijd gehaald in redelijke gezondheid. ik ben daar trots op.

 

Wanneer was je het meest gelukkig?

Het moment dat ik mij los worstelde uit het klein burgerlijk milieu, de grote wereld stad ging ontdekken en ging reizen, dat waren mijn gelukkigste momenten.

 

Waarom heb jij voor het laatst gehuild?

Ik heb laatst gehuild omdat ik afscheid moest nemen van mijn hond, dat is uiteindelijk niet gebeurd omdat ik met mijn ex partner heb afgesproken dat ik het lieve beestje permanent neem, ik ben een ongelooflijke honden liefhebber, ik praat met ze ik heb ze lief.

 

Met wie zou je weleens willen eten?

Met mijn beide opa’s die ik nooit gekend heb, ik herken mijzelf namelijk niet uit mijn ouders en ik vermoed dat er een antwoord ligt bij mijn voorouders.