Terug naar overzicht

Afgestudeerd theatermaker Lennart Blom vertelt over zijn route naar het diploma.

Lennart Blom is afgelopen maandag afgestudeerd aan onze route theatermaken. In het weekend werd zijn examenvoorstelling gespeeld, op maandag sloot hij zijn opleiding af met een gesprek met docenten. Lees hier over zijn leven met theater.

Yes! De docenten hebben zojuist moeten meedelen dat ik geslaagd ben. Geslaagd voor de 3 jarige Regie Opleiding(Route Theatermaken). Ze konden natuurlijk niet anders! Het is daarnaast ook de snelste manier om van mij af te zijn! Die eigenwijze, eigengereide student. Een grote mond naar docenten maar lesverslagen op tijd maken, ho maar! Mijn eerste essay..

 

Altijd mijn droom geweest;

Het theater

Van kinds af aan

Op de vloer

Nu achter de vloer

Begonnen op Hofplein, als 10-jarig verlegen jongentje

Dat opbloeide op het toneel

Samenwerken met mensen die dezelfde passie delen als jij is het leukste wat er is

De verslagen thuis maken iets minder

Dat schoot er dus nog weleens bij in

De standaardvragen die je moest beantwoorden

Hoe was de docent?

Of was de ruimte schoon?

Procedures en protocollen.

 

Op de vloer hadden we alle vrijheid

Heerlijk

Samen iets te maken

En het publiek te verwonderen

Het publiek meenemen in een andere wereld

Er bestaat even niets anders dan die ene voorstelling

Het publiek vervoeren danwel ontroeren

 

Mijn eindexamenvoorstelling heette dan ook niet voor niets

Kom mee

Het begon ook niet voor niets met

Is er geen tekst!

Ik ben zelf een man van weinig woorden

Op het podium verwacht men vaak tekst

Maar is dat wel altijd nodig

Vertellen wij zonder woorden niet al genoeg

Er wordt immers al genoeg geluld!

Ik hou van de stiltes tussen de woorden

Het fysieke spel daar geniet ik van

En dan toch deze blog

 

De opleiding is ook een persoonlijke zoektocht

Wie ben ik als maker maar ook als persoon

Hoe werk ik samen en hoe zien andere mij

Laatst sprak ik iemand die opgenomen wilde worden om oud zeer uit haar jeugd te verwerken.

Maar ze kon daar geen geschikte instelling voor vinden. Nadat een psycholoog niet het gewenste effect bleek te hebben. Praten alleen is niet altijd de oplossing. Om die reden heb ik haar de volgende ‘instelling’ aangeraden voor een totale vrijwillige opname. (Het kost een paar duiten maar dan heb je ook wat) Babel Rotterdam onthoudt die naam! Je slaapt gewoon thuis maar er zijn docenten, die je maar al te graag dag en nacht achter de broek willen zitten. Alleen om die reden is theater Babel dan ook aan te raden voor al uw onverwerkte problemen. Met de mogelijk volgende uitkomsten. Of je hebt een probleem minder, je kan er beter mee leren omgaan. Of je hebt nog een groter probleem, namelijk een verslaving die theater heet. Daar kan ik over mee praten. Daar is niets meer aan te doen. Mee leren leven is het devies! Een leven met theater.

 

Mijn eerste essay tijdens de module theaterstijlen had als titel. ‘Het leven is theater.’ Ik heb het nooit afgemaakt.

Ook dat is theater. Het is nooit af…

En waar de woorden ophouden gaat het leven verder.

Ik heb nu immers genoeg geluld!