Terug naar overzicht

Crossing the Line: een internationale uitwisseling tussen inclusieve theatergezelschappen

Deze week staat er iets bijzonders op het programma voor Theater Babel. Vanuit een samenwerkingsverband binnen de EU, genaamd Crossing the Line, komen drie verschillende theatergezelschappen bij ons op bezoek: Moomsteatern uit Zweden, l’Oiseau-Mouche uit Frankrijk en Blue Teapot uit Ierland.

De gezelschappen, allen voorloper op gebied van werken met acteurs met een beperking, gaan tijdens deze uitwisseling kennismaken met de werkwijze van Theater Babel. Deze structureel inclusieve werkwijze is uniek, omdat bij ons acteurs met en zonder beperking en de leerwerkcoaches samen op de vloer staan. Acteurs met een beperking en hun begeleiders van de gezelschappen uit 3 van de partnerlanden gaan samen met onze spelers en leerwerkcoaches de vloer op. In 5 groepen werken zij drie dagen lang ieder met een eigen theatermaker van Babel aan een presentatie. Daarnaast nemen we ook de tijd om samen te eten en zo onderling elkaar beter te leren kennen.

Wij vinden het erg belangrijk om onze kennis van inclusief theatermaken te delen met andere vooruitstrevende theatergezelschappen en andersom kunnen we ook veel van hun leren. We kijken daarom erg uit naar de aankomende ontmoetingen en alles wat we van elkaar zullen leren.

Helaas is deze activiteit besloten en dus niet te bezoeken. Maar via onze website en Instagram kun je de week goed volgen en zullen we voor een aantal updates zorgen d.m.v. foto’s en filmpjes tijdens deze bijzondere werkweek.

Dit project is mogelijk gemaakt door subsidie van het Creative Europe Program van de Europese Unie