met andere ogen

 

Dit project is uitgesteld omwille van Corona.

 

Vanaf maart 2020 gaat Theater Babel Rotterdam weer de wijken in. We bezoeken in “met andere ogen” drie plekken in Delfshaven, drie huiskamers in de wijk: Pier 80, Huis van de Wijk Schiemond en Post West. Op elke plek gaat een theaterdocent van Babel aan de slag met buurtbewoners uit de betreffende wijk.

Ieder mens, echt ieder mens heeft een verhaal. Ieder mens is uniek, heeft iets te vertellen. Waar kom je vandaan? Waar ben je trots op?  Wat was een belangrijke gebeurtenis in je leven? Waarom ben jij zo van waarde?

We delen de verhalen met elkaar, aandacht voor elkaar is van grote waarde. Iedereen doet het op zijn/haar eigen manier. Je hoeft absoluut geen taalexpert te zijn, zingen of musiceren mag ook. Vervolgens gaan we aan de slag met elkaars verhalen. Hoe worden de verhalen beknopter? Hoe raken ze de kern? Hoe maak ik gebruik van mijn stem? Hoe houd ik de aandacht van het publiek vast? Hoe maak ik contact met het publiek? Kortom, een uitdaging voor iedereen.

Als kers op de taart spelen we de verhalen uiteindelijk voor publiek.
De vertellers worden daarin volledig ondersteund door de theaterdocent.
Het publiek mag vragen stellen, en in een tweede deel van de presentatie ook zelf met een verhaal komen. Want de verhalen zullen zeer herkenbaar zijn. Op die manier zie je elkaar ook eens met andere ogen, zoals het hoort in een inclusieve maatschappij.

De presentaties zullen eind mei bij Theater Babel Rotterdam plaatsvinden.
Inclusief een lekker hapje, toegang is gratis.

Voor meer info neem contact op met

Bob van der Lugt
06 24534598
bob@theaterbabelrotterdam.nl.