Terug naar overzicht

1e Inspiratiebijeenkomst Cultuur & Welzijn

Dinsdag 13 juni, 13.00u tot 17.00u
RCTH, Mathenesserdijk 293


De eerste inspiratiebijeenkomst wordt gehouden bij het Rotterdams Centrum voor Theater, Mathenesserdijk 293. Met de bijeenkomst zetten we gezamenlijk een eerste stap voor de oprichting van het Platform Cultuur en Welzijn* in Rotterdam.


De deelnemers van het platform zetten zich er de komende vier jaar voor in dat de kracht van de verbinding van kunst en cultuur met zorg en welzijn beter wordt erkend en gewaardeerd en dat door cross-sectorale samenwerking de meerwaarde ervan duurzaam wordt benut.

 

De Inspiratiebijeenkomst heeft een actieve opzet waarin onze eigen ervaringen en plannen centraal staan. In een aantal korte pitch-rondes pakken we de kans om plannen en projecten te versterken op inhoud, gedeeld eigenaarschap, maatschappelijke impact, voorwaarden voor duurzame financiering en voor faciliterend beleid. De onlangs opgestelde transformatieagenda van Movisie over samenwerking tussen kunst en cultuur met zorg en welzijn, plaatst de Rotterdamse ontwikkelingen in landelijk perspectief.

 

Namens het Platform Kunst & Cultuur en Zorg & Welzijn,
wordt deze dag georganiseerd door Sanne Nelissen & Marjan van Gerwen
* Het plan voor het Platform Cultuur en Welzijn is eind 2015 ontstaan bij meerdere Rotterdamse culturele instellingen. In hun meerjarenbeleidsplan 2017 – 2020 hebben zij dit initiatief opgenomen als een belangrijke samenwerking waar zij zich de komende vier jaar aan committeren.
Op dit moment zijn aangesloten: Bibliotheek, CBK, Circus Rotjeknor, Cultuur Concreet, Digital Playground, Showroom MAMA, Music Generations, Museum Rotterdam, Music Matters, North Sea Round town, rotterdamscentrumvoortheater, Rotterdams Wijktheater, SKVR, Epitome, TNR, Studio de Bakkerij, Pameijer, Theater Zuidplein, Villa Zebra, Wereldmuseum, Radar WMO, DOCK en Dignus/ Vrienden van Laurens.