Terug naar overzicht

nieuw opleidingstraject i.s.m. Reakt

Het rotterdamscentrumvoortheater (rcth) en Reakt zijn samen een nieuw opleidingstraject gestart. In dit traject kunnen psychiatrische patiënten zich ontwikkelen op het gebied van theater. De lessen zijn gestart op 23 november 2015 en vinden overdag plaats op maandagen en woensdagen. Aan het einde van het seizoen sluiten we de lessen reeks af met een korte voorstelling/presentatie.

 

Het rcth verzorgt al 27 jaar theateropleidingen en is gecertificeerd door Stichting Kunstkeur. Vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid wil het rcth via haar opleidingen en voorstellingen een bijdrage leveren aan een samenleving met ruimte voor de ‘ander’. Zo werden in de voorstelling ‘Wie is er nou gek of ik is een ander’ de levensverhalen verteld van psychiatrische patiënten en werkt het rcth sinds januari 2015 structureel samen met Theater Maatwerk en Galerie Atelier Herenplaats om zo te groeien naar een nieuwe culturele instelling voor kunstenaars mét en zonder een beperking vanaf 2017.

Reakt is een zorginstelling in Noord- en Zuid-Holland en richt zich op de psychische problematiek. In dit project met het rcth is Reakt verantwoordelijk voor de zorg.

 

Op 17 november 2015 om 19:30-21:00 was er een eerste kennismakingsbijeenkomst voor alle deelnemers van dit project. Sindsdien wordt er wekelijks op maandag en woensdag gewerkt.
Ben je ook als patiënt verbonden aan Reakt en heb je interesse, dan kun je je aanmelden door een mail te sturen aan : a.vanrijthoven@reakt.nl.

Logo REAKT (2)