Terug naar overzicht

Acteurs, Performers, Dansers, Musici, Circusartiesten, Zangers, Theaterdocenten en Theatermakers

Wij zoeken kunstenaars met lef:

Durf jij ter discussie te stellen, wat je al denkt te weten?

Durf jij je eigen grenzen op te zoeken?

En die te laten zien?

 

Inclusief theater vraagt dit van je.

Net als een grote dosis geduld, humor, discipline en een grote liefde voor mensen. Als je niet echt durft te zijn – val je door de mand. En juist die zoektocht naar je eigen authenticiteitmaakt inclusief werken zo spannend. Het is hard werken; maar levert kunst op, die we nog niet kennen.

 

In inclusief theater kun je niet de geijkte paden bewandelen. De kaders van de disciplines moet je opzoeken – en oversteken. Daarom zoeken we een bont gezelschap – met uiteenlopende expertise: Dansers, zangers, muzikanten, acteurs, performers, circusartiesten.

 

Theater Babel Rotterdam is het enige structureel gesubsidieerde professionele gezelschap dat inclusief werkt, wat wil zeggen dat wij altijd werken met acteurs met en zonder beperking. Ons theatergezelschap telt ongeveer 35 acteurs – met vaste en wisselende spelers. Per jaar werkt het gezelschap 30 weken, 3 dagen per week. En voor het gezelschap van 2019 zoeken wij nieuwe collega’s. Het gaat om betaalde functies.

 

In de ochtend volgen alle acteurs met elkaar trainingen en lessen. In de middag wordt er gerepeteerd aan producties of een voorstelling gespeeld. In 2018 speelt Babel zo’n 235 voorstelling per jaar. Ons doel is om de methodiek rondom inclusief theater verder te ontwikkelen en overdraagbaar te maken, zodat inclusiviteit ook in de theatersector vaker een rol kan spelen.

 

We organiseren jaarlijks audities/ werkdagen om mogelijke nieuwe collega’s te ontmoeten. De komende werkdag wordt gehouden op: woensdag 7 november 2018 10.00-16.00 uur. Locatie: Theater Babel Rotterdam, Eendrachtsstraat 81, 3012 XH, Rotterdam.

 

Heb je een HBO kunstvakopleiding afgerond en ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor woensdag 31 oktober 2018 je CV, foto en een motivatiebrief met als onderwerp ‘auditie werkdag 7 november’ naar:

dominique@theaterbabelrotterdam.nl .

Uiterlijk 1 november hoor je of je uitgenodigd wordt voor de werkdag.

 

meer informatie over Theater Babel Rotterdam

  • – over onze huidige productie : Piazza della vita
  • – over onze educatieve productie Seks in Rotterdam
  • – klik hier voor meer informatie over onze organisatie
  • – klik hier om de film ‘het andere zijn’ te bekijken
    De film ‘het andere zijn’ van Carel van Hees en Stephan Warmenhoven laat zien hoe theaterregisseur Paul Röttger in 2016 werkte aan Ont-heemd – een voorstelling over vluchtelingen en anderen die ontheemd zijn. De film toont het repetitieproces van ons inclusief theatergezelschap.