Terug naar overzicht

Dag 2 festival ‘ik is een ander’: divers, inclusief, super

Ook dag 2 van festival ‘ik is een ander’ was een succes, met een programma dat al even divers was als ons gezelschap. En met een even divers publiek.

 

Bij de start van de middag mochten we heel wat ouders en kinderen verwelkomen. Zij kwamen naar hun kinderen of broertjes en zusjes kijken in ‘Oud geleerd jong gedaan’ van Cultuurhuis Delfshaven, waarvoor we samenwerkten met de Valentijnsschool. Maar liefst drie voorstellingen in een, met circus, dans en theater. En vooral heel veel plezier. En inclusief: de jonge spelers werkten samen met een aantal vaste acteurs uit ons gezelschap.

 

Kort daarna beleefde ‘Familie Oorlog’ zijn debuut: een voorstelling in wording van onze vaste acteur Terence Patra, met in de hoofdrol Patricia Oskam. We zijn heel erg trots dat zij dit met hun twee├źn hebben verwezenlijkt.

 

‘Scenes uit een huwelijk’ en ‘Onder het melkwoud’, de twee productiecursussen lieten vandaag opnieuw hun kunsten zien, net als ‘Verrassing’, het toonmoment van de beginnerscursus ‘Een goed begin’ – al kan je de spelers nu geen beginners meer noemen.

 

En het wordt nog diverser: naast alle presentaties kon het publiek ook actief ervaren wat het is om een theateratelier van Theater Babel Rotterdam mee te maken. Normaal spelen we die met scholen – en sinds dit jaar ook op bezoek in de scholen – maar tijdens het festivalweekend stelden we ze met plezier voor aan het publiek. ‘Interview’, ‘Het grote ontmoetingsspel’ en ‘Ontmoeting’, drie heel verschillende theaterateliers die aanzetten om met elkaar in ontmoeting te gaan.

 

En dat was wellicht het mooist van dit weekend: de vele ontmoetingen die ontstonden. Tussen cursisten en ons gezelschap, tussen beginners en gevordereden, amateurs en profs, met en zonder beperking, heel jong – we vierden vandaag ook de eerste verjaardag van een publiekslid – tot heel oud. Volgend jaar weer. Dus schrijf nu alvast in voor onze cursussen in het najaar. Het aanbod vind je hier.