Terug naar overzicht

Er komt een nieuwe voorstelling aan!

Beste lezer,


Met ons gaat het goed! Gelukkig kunnen we binnen de huidige maatregelen nog veel van onze werkzaamheden uitvoeren. Dus blijven we, natuurlijk met extra voorzichtigheid, aan het werk om prachtige producties en theaterateliers neer te kunnen zetten. Hopelijk gaat het ook goed met jou!

Om te beginnen zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Joran en sinds november maak ik deel uit van het team van Theater Babel Rotterdam. Als PR-medewerker zal ik verantwoordelijk zijn voor de communicatie en dus ook de nieuwsbrieven die wij jou toesturen. In deze eerste nieuwsbrief neem ik je mee in mijn kennismaking met Theater Babel, en kun je lezen waar wij de laatste tijd mee bezig zijn geweest.

De afgelopen weken heb ik rondgekeken bij verschillende activiteiten van het gezelschap. Zo zijn wij bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe voorstelling: “Theater Babel speelt Romeo’s en Julia’s”. Onze educatief medewerker Claudine organiseerde verschillende theaterateliers, waar ze in een volgende nieuwsbrief meer over zal vertellen. Tenslotte werd ons theatergezelschap begin november uitgenodigd door Connor Schumacher voor een inclusief evenement in het gloednieuwe Depot Boijmans van Beuningen. Je kunt meer hierover lezen in de rest van de nieuwsbrief.

Veel lees plezier en hopelijk tot snel!

Groet,

Joran
Theater Babel Rotterdam

 

 

Theater Babel speelt Romeo’s en Julia’s


Als voorproefje van de aankomende voorstelling, heb ik alvast een kijkje mogen nemen bij een repetitie van Romeo’s & Julia’s, een regie van Paul Röttger. Met de teksten in het hoofd en vol enthousiasme zijn onze spelers bezig met het uitvinden van elkaars rollen en hoe ze daar hun eigen draai aan kunnen geven. Ook wordt er in verschillende groepen gewerkt om spel, dans en muziek op bijzondere wijze te verwerken in de voorstelling.

Binnenkort zal ik Paul interviewen over deze voorstelling en de thema’s die daarin centraal zullen staan. Hou onze website en de volgende nieuwsbrief in de gaten om hierover meer te weten te komen.

Tot april wordt er nog gewerkt aan de voorstelling en we hopen jullie daarna weer live te zien en te ontmoeten bij deze unieke uitvoering van Romeo & Julia.

 

Podcast ‘Ik via de ander’


Wauw! De podcastserie over onze voorstelling 
‘Ik via de ander’ is meer dan 2000 keer beluisterd, bedankt voor jullie aandacht! Voor wie nog niet de kans heeft gehad het te beluisteren: in de podcast houden 28 van onze spelers een persoonlijke monoloog, waarin ze intieme verhalen over zichzelf vertellen via de blik van een ander. Je kunt de podcast beluisteren door hier te klikken.

 

 

“HOLD” in Depot Boijmans


Nadat ik een kijkje mocht nemen bij een repetitie begin november was er ook tijd voor een inclusieve happening. Ons gezelschap was uitgenodigd voor “HOLD”, een inclusief evenement van 
Connor Schumacher en Stichting Dansateliers in het kader van de opening van het Depot Boijmans van Beuningen.


Connor werkt als maker met Theater Babel, waar hij sinds het voorjaar onderzoek doet voor een toekomstige productie waar dans en inclusieve kunst centraal staat. Deze samenwerking kwam tot stand doordat hij en Paul Röttger een bijzondere visie op het gebied van inclusiviteit delen. Vanuit diezelfde visie heeft Connor meerdere evenementen georganiseerd, waarbij hij de gasten door een ‘state of dance’ begeleidt. Op deze manier creëert hij een inclusieve en veilige plek op de dansvloer, waar iedereen zichzelf mag zijn. “HOLD” was het perfecte voorbeeld hiervan: de zaal stond vol met elk soort mens, die ook elk ander mens met open armen verwelkomde.


Vanaf binnenkomst was Theater Babel niet van de dansvloer af te krijgen en hebben we een hele fijne avond beleefd. Hieronder staan een aantal foto’s, die je hopelijk een kleine sfeerimpressie geven van Connors inclusieve evenementen.