Terug naar overzicht

Bekijk nu online de film ‘het andere zijn’

De film ‘het andere zijn’ van Carel van Hees en Stephan Warmenhoven laat zien hoe theaterregisseur Paul Röttger in 2016 werkte aan Ont-heemd – een voorstelling over vluchtelingen en anderen die ontheemd zijn. De film toont het repetitieproces van ons inclusief theatergezelschap.

 

trailer ; (kijk voor de link naar de volledige film onderaan dit artikel)

 

Paul Röttger is directeur en regisseur van Theater Babel Rotterdam en viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als directeur van de instelling. Babel is ontstaan uit een samenwerking van het rotterdamscentrumvoortheater (RCTH) en Theater Maatwerk, een onderdeel van zorginstelling Pameijer. Samen hebben wij ervoor gezorgd dat Babel een inclusief theatergezelschap heeft: waar iedere beperking er mag zijn en met iedere acteur op professionele wijze wordt gewerkt. Babel onderzoekt de samenleving en maakt deze inclusiever. Door mensen met een beperking te omarmen, maar ook door andere doelgroepen te ontmoeten en een stem te geven.

 

Carel van Hees is fotograaf en filmmaker en maakte eerder onder andere meer de documentaires Don’t catch my face en 2KM2, beide vertoont op het Internationaal Film Festival Rotterdam.

 

Stephan Warmenhoven maakte diverse historische documentaires voor de Nederlandse televisie en volgde als opdrachtfilmer onder meer de achtergronden en aanleg van de Tweede Maasvlakte (‘Van Zand tot Land’).

 

Om de film te bekijken: http://www.hetanderezijn.eu
wachtwoord: kijkdan!
wachtwoord versie met Engelse ondertiteling: look!

 

 

Niets van deze film mag zonder schriftelijke toestemming van Theater Babel Rotterdam / Carel van Hees / Stephan Warmenhoven worden overgenomen of gepubliceerd. Voor vragen of verzoeken om de film of delen van de film te publiceren kunt u zich richten tot dominique@theaterbabelrotterdam.nl.