Terug naar overzicht

Fonds Podiumkunsten ondersteunt co-productie Moving Portraits

Fonds Podiumkunsten stimuleert in deze Corona-tijd theatermakers om aan het werk te blijven en heeft daarvoor de regeling Balkonscènes in het leven geroepen.

 

Carina Klingsell, de Zweedse circuskunstenaar die meespeelt in Ik via de ander, vroeg ondersteuning aan voor een co-productie met Theater Babel Rotterdam: Moving Portraits. En haar aanvraag werd gehonoreerd! Volgende week starten de repetities.

 

Carina vertelt hoe ze zal werken:

“Ik zal twee korte bewegingsduetten maken, met twee spelers van Theater Babel, Milton en Simone, en twee gastspelers, twee circuskunstenaars. Het worden persoonlijke portretten, die we samen in de repetities ontwikkelen. We zullen werken vanuit onderzoeksvragen als: waar ben je goed in? Waarin voel jij je comfortabel? Het is een onderzoek naar lichamen, met behulp van circustechnieken. 

 

Ik ben heel enthousiast over dit project. Voor mij is het een kans om mij verder te ontwikkelen als regisseur en in het inclusieve. Dankzij Ik via de ander heb ik ervaren hoe het is om deel uit te maken van een inclusieve spelersgroep, met Moving Portraits kan ik mij verder ontwikkelen als inclusieve maker.”