Terug naar overzicht

jubileum voorstelling in het hart van Rotterdam

Piazza della vita

een theaterchoreografie
van Paul Röttger

 

Theater Babel is begonnen op een nieuwe werkplek. Midden in de wereld, in het centrum van Rotterdam, aan de Eendrachtsstraat (zijstraat van de Witte de With). In een 19de eeuwse gymzaal, voormalig Theater Bonheur, werken we aan onze nieuwe voorstelling Piazza della vita, een theater-choreografie van Paul Röttger. Nog een dikke maand repeteren we, en dan is het feest. Niet alleen omdat iedere voorstelling een feest is, maar ook omdat we met Piazza vieren dat Paul Röttger 30 jaar directeur is van Theater Babel Rotterdam (voorheen rotterdams centrum voor theater). We vroegen hem alvast naar wat wat we mogen verwachten van Piazza.

 

een ongegeneerde blik op het leven

 

“Als kind had ik al een fascinatie voor pleinen. Vrijwel ieder dorp heeft een plein. Daaromheen staan de kerk, de krantenwinkel, het gemeentehuis. Je komt elkaar tegen, iedereen moet er overheen. Naar het stadhuis om te trouwen, naar de kerk om iemand te begraven, naar de winkel om te eten. Alle aspecten van het leven komen er samen.

 

Voor Piazza della vita vroegen we ons af: wat gebeurt er allemaal op zo’n plein? Schrijver Erik-Ward Geerlings en ik hebben daarover gefantaseerd en gedroomd en op basis daarvan een script geschreven voor 36 acteurs. Thema’s die daarin spelen zijn liefhebben, wachten, afgewezen worden, uitsluiting, de dood. Het leven dus.

 

Het plein in Piazza della vita is gevuld met onze bezoekers en onze spelers. Samen. Een ongegeneerde blik op het leven. Zonder tekst, want er is geen dialoog. Wel veel zang. In veel verschillende talen: Japans, IJslands, Keltisch.

 

We werken met een enorme groep acteurs, met een zeer grote verscheidenheid. Een samenleving met jong en oud, dik en dun, goed- en slechtziend door elkaar. Dat is de samenleving waar ik van droom. Een samenleving waar je iedereen kan en mag zien en ontmoeten. Een samenleving waarin je mag zijn wie je bent. Waarin je er mag zijn.”

 

Piazza della vita wordt een intense, zintuiglijke, ontregelende, humoreske, esthetische, soms wrange theaterervaring.

 

 

Onze nieuwe werplek zal ook te bezoeken zijn als gallerie met een levend kunstwerk bestaande uit een ruimtelijke installatie van Paul Röttger en Gerard Helder, een lichtkunstwerk van Paul van Laak, sound design van Pascal Fontijn, kunstwerken van Galerie Atelier Herenplaats en videowerk met alle spelers van Piazza della vita. Hierover zullen we je in een volgende nieuwsbrief meer vertellen.

 

Reserveer alvast je kaarten voor Piazza della vita via de knop hieronder.
Nieuwsgierig naar de repetities? Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten.

 

Tot binnenkort!
reserveer hier je tickets voor Piazza