Terug naar overzicht

Prachtige eerste festivaldag ‘ik is een ander’

 

Vandaag, zaterdag, was de eerste dag van ons festivalweekend ‘ik is een ander’. Met meer dan 150 mensen waren we – publiek, spelers, theaterliefhebbers, theaterontdekkers.

 

We speelden de voorstelling Seks in Rotterdam ’18 – over leuke, spannende, mislukte, gehoopte seks en wat dat met een mens doet. We toonden een theateratelier waarin deze keer geen jongeren, maar het publiek mocht ervaren hoe het voelt om te ontmoeten. Er waren presentaties van cursussen, haast teveel om op te noemen. Maar we doen het toch: er was ‘Twijfelachtig’, waarin we lichamen zagen twijfelen over wat hun juiste plek is en hoe ze wat ze hebben aan het publiek kunnen geven. Er was ‘Gekkigheid’ – waarin een groep acteurs zich volledig overgaf aan de waanzin met intense blikken en hilarische teksten. En er was ‘Verrassing’ waarin de groep spelers een waargebeurde en shockerende gebeurtenis verwerkte tot echt kippenveltheater.

 

En dan waren er nog de productiecursussen: de groep van Merel Mathijssen speelde ‘Onder het melkwoud’: teksttheater, met knap gebruik van de hele ruimte, goede regievondsten en acteurs die het beste van zichzelf gaven. De groep van Bob van der Lugt speelde ‘Scenes uit een huwelijk’, op een kleine oppervlakte, intens, rauw, prachtig.

 

En wat de dag nog bijzonderder maakte: bijna alle voorstellingen waren inclusief – acteurs met en zonder beperking, oud en jong, alle kleuren van de regenboog, van verstild tot schreeuwend, soms om te lachen, soms om te huilen en vaak om ze alletwee.

 

Het was een prachtige, bijzondere dag voor Theater Babel Rotterdam. We zagen onze visie en missie weerspiegeld in al onze cursisten en hun presentaties.

 

Morgen weer.
Kom jij ook?

 

We beginnen om 13u met ‘Oud geleerd jong gedaan’, de presentatie van Cultuurhuis Delfshaven, we hernemen ‘Onder het melkwoud’, ‘Verrassing’ en ‘Scenes uit een huwelijk’, en tonen voor het eerst ‘Familie oorlog’, work in progress en regiedebuut van acteur Terence Petra (met actrice Patrica Oskam) en de theaterateliers ‘Het Grote Ontmoetingsspel’ en ‘Interview’. Heel veel te zien dus, wij zien jullie graag morgen!