Terug naar overzicht

Symposium: Inclusief samenwerken binnen het theater

 

Wanneer acteurs met en zonder een beperking samen op het toneel staan, levert dit prachtige theaterproducties op. Toch krijgt deze inclusieve kunstvorm nog weinig erkenning. Om deze vorm van inclusief theater verder te ontwikkelen en verspreiden, hebben Regieorgaan SIA, LKCA, Kiem  Kunst, Theater Babel Rotterdam, Pameijer, Gemeente Rotterdam en Theater Klare Taal samen met Hogeschool Rotterdam  en ArtEZ University of the Arts de handen ineengeslagen om methodieken en onze werkwijze zichtbaar te maken. De resultaten van het onderzoek en de bevindingen van het onderzoek worden op 19 september gepresenteerd.

 

Bijzonder aan dit onderzoek is de nauwe samenwerking tussen onderzoekers en theatermakers. Tijdens het symposium worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd in afwisselende vormen: theatervoorstellingen, workshops, lezingen en presentaties.

 

Ieder is van harte welkom bij dit symposium op maandag 19 september van 11:00 tot 17 uur bij Artez in Arnhem.

 

Dagvoorzitter Thijs Doet begeleidt het symposium. Deelname is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Klik hier om een plek te reserveren.