Terug naar overzicht

Theaterateliers in de week tegen kindermishandeling

Van 20 t/m 24 november is het de week tegen kindermishandeling. In Rotterdam is het onderwerp #weerbaarheid gekozen. In heel Rotterdam zijn er activiteiten voor scholieren, jongeren, ouders, docenten en professionals. Ook Theater Babel Rotterdam doet mee. Op onze locatie aan de Mathenesserdijk volgen verschillende vso-scholen een theateratelier over seksuele weerbaarheid.

 

 

 

 

Het doel van het theateratelier is om in contact en in gesprek te komen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en misbruik met leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs en hun docenten. Daartoe zetten we theater als middel in waarbij gespeeld wordt door een inclusieve cast (acteurs met en zonder beperking). Het doel van deze ateliers is dat de leerlingen het verschil begrijpen tussen ja en nee bij een seksuele benadering. De leerlingen worden weerbaarder tegen ongewenst seksueel gedrag. Ook wordt er in rollenspelen gespeeld hoe er gepraat kan worden over een positieve of vervelende ervaring. Social media en sexting krijgen expliciete aandacht in zowel het theateratelier als het rollenspel.

 

 

Door het jaar heen bieden we ook de mogelijkheid voor het volgen van theaterateliers. Meer weten? Mail bram@theaterbabelrotterdam.nl.