Terug naar overzicht

Vacature ; acteurs, makers, dansers en poppenspelers gezocht

Over ons

Theater Babel Rotterdam is het enige structureel gesubsidieerde professionele gezelschap dat inclusief werkt, wat wil zeggen dat wij altijd werken met acteurs met en zonder beperking. Ons theatergezelschap telt ongeveer 34 acteurs – met vaste en gastspelers. Per jaar werkt het gezelschap 90 dagen verspreid over 30 weken, gemiddeld 3 dagen per week. In de ochtend volgen alle acteurs met elkaar trainingen en lessen. In de middag wordt er gerepeteerd aan producties of een voorstelling gespeeld. In 2019 speelt Babel zo’n 150 voorstellingen en theaterateliers voor regulier publiek en onderwijs. Ons doel is om de methodiek rondom inclusief theater verder te ontwikkelen en overdraagbaar te maken, zodat inclusiviteit ook in de theatersector vaker een rol kan spelen.

 

VACATURE

Voor het gezelschap van 2020 zoeken wij enkele nieuwe collega’s die specifieke kwaliteiten hebben op bv. het gebied van zang, choreografie, poppenspel, circuskunst, muziek en theatermaken en die naast het meespelen en repeteren trainingen kan geven en volgen in een inclusieve groep van acteurs met en zonder beperking.

 

WIJ ZOEKEN

Voor 2020 zoeken wij kunstenaars met lef:
Durf jij ter discussie te stellen, wat je al denkt te weten?
Durf jij je eigen grenzen op te zoeken?

Inclusief theater vraagt een groot hart.
Net als een goede dosis geduld, humor, discipline en liefde voor mensen.

Juist die zoektocht naar je eigen authenticiteit maakt inclusief werken zo spannend.
Het is hard werken; maar levert een vorm van theater op die we nog niet kennen.

In inclusief theater kun je niet de geijkte paden bewandelen en moet je bereidt zijn bekende methodieken los te laten. De grenzen van de disciplines moet je opzoeken – en oversteken. Daarom zoeken we een bont gezelschap – met uiteenlopende expertises.
Dat in staat is om met veel verschillende disciplines te werken.

 

TAKEN

In de ochtend volgen alle acteurs met elkaar trainingen en lessen. In de middag wordt er gerepeteerd aan producties of een voorstelling gespeeld. In 2019 speelde Babel zo’n 150 voorstellingen. Ons doel is om de methodiek rondom inclusief theater verder te ontwikkelen en overdraagbaar te maken, zodat inclusiviteit ook in de theatersector vaker een rol kan spelen. Daarnaast krijgen spelers mogelijk een  taak in de organisatie.

 

WIJ BIEDEN

Dit betreft een betaalde functie in een innovatieve werkomgeving waarin je ervaring kunt opdoen en je kunt ontwikkelen in het ‘inclusieve’ theatermaken. Je werkt mee aan de ontwikkeling van onze methodiek, speelt in voorstellingen, geeft trainingen aan het gezelschap.

 

Praktische informatie

Contract: verschillende weken van gemiddeld 18 uur ( 30 weken / 3 dagen)
Vanaf: vanaf februari 2020
Plaats: Rotterdam
Audities: 30 oktober en 5 november 2019

reageren voor 20 oktober 2019

 

Interesse?
Er staan 2 auditiedagen gepland.
Auditie dag 1 – woensdag 30 oktober 9:00-17:00 uur
Op auditiedag 1 maak je kennis met enkele spelers uit ons inclusieve gezelschap en volg je samen met hen trainingen. Aan het eind van dag 1 vindt een eerste selectie plaats.

 

Auditiedag 2 – dinsdag 5 november 9:00-17:00 uur
Op auditiedag 2 ga je aan de slag op basis van je eigen expertise en geef jij de training aan enkele van onze spelers.

 

De definitieve uitslag volgt enkele weken na de 2e auditiedag.
De werkzaamheden beginnen medio februari 2020.

 

Meld je aan met een CV, motivatiebrief en foto bij Dominique Mol, uiterlijk woensdag 20 oktober.

 

dominique@theaterbabelrotterdam.nl 
www.theaterbabelrotterdam.nl