Terug naar overzicht

Vacature: zakelijk leider

Organisatie

Theater Babel Rotterdam is een vaste waarde in Rotterdam en het theatergezelschap in Nederland dat inclusiviteit in alle breedte als uitgangspunt heeft. Babel maakt, speelt, leidt op, en deelt haar kennis over echt inclusief theater maken. Babel heeft een eigen huis maar is ook op locatie te vinden, op school en in het land. Babel is actief lid van een internationaal netwerk voor inclusief theater.

 

Babel maakt al theater sinds 1988, met een zeer diverse spelersgroep voor een heel divers publiek. We geloven dat theater inclusief kan zijn. Moet zijn. Dat bewijzen we met onze spelersgroep en de thema’s van onze voorstellingen. Met meerdere Europese partners zoeken we naar nieuwe vormen en perspectieven. Ook in Nederland willen we een rol van betekenis spelen op het gebied van inclusief werken. Het opzetten van een eigen inclusieve theateropleiding is daarbij een wens. Samenwerken doen we intensief en we delen veel verantwoordelijkheden en taken.

 

Wij bieden een zakelijke baan met veel ruimte om ook inhoudelijk en verbindend actief te zijn.

 

 

vacature

Als zakelijk leider met netwerkende inslag ben je verantwoordelijk voor alle financiële zaken. Naast de meerjarenbegroting stel je ook voor de losse producties de projectbegrotingen op. Je zorgt voor een doelmatig beheer van budgetten, vraagt subsidies aan en stelt afrekeningen, kwartaalrapportages en jaarrekeningen op, waarbij er ondersteuning is van een part time administratief medewerker en een externe financiële administratie. Niet minder belangrijk is de netwerkkant van de functie, waarbij je de positie van Babel verstevigd en inclusief werken bij andere organisaties en netwerken introduceert. Je werkt daarbij nauw samen met de directeur bestuurder.

 

wij zoeken

Wissel jij graag het opstellen van een rapportage af met een goed gesprek met een collega of instelling in de stad? Vertegenwoordig je met passie en overtuiging Babel tijdens externe overleggen en neem je daarna net zo gemakkelijk plaats achter je computer om de planning van de producties in goede banen te leiden?

Heb je een natuurlijke positieve insteek en kunt geduldig zijn waar het moet en doorzetten wanneer nodig. Je voelt je thuis op de werkvloer maar beheert en breidt ook ons netwerk verder uit in Rotterdam, Nederland en Europa. Je houdt van overzicht en bent iemand die zorgt dat het werk tijdig en secuur is uitgevoerd; zowel op het gebied van financiën, planning als controle.

 

taken

netwerker en verbinder
kritisch inspirator
collegiaal
financieel vakkundig
planmatig werkend
schriftelijk vaardig
bekend met de culturele sector, fondsen en de cultuurplancyclus
onderzoekend
ervaren (minimaal 5 jaar in soortgelijke functie)
op zoek naar een baan waar jij het verschil kan maken

 

wij bieden

– een arbeidsovereenkomst voor gemiddeld 32 uur per week voor de duur van een jaar die bij goed functioneren kan worden verlengd en omgezet naar een vast dienstverband
– salariëring volgens CAO toneel en dans, schaal 10 maximaal stap 4
– een werkplek bij een theatergezelschap dat het verschil maakt
– jouw zakelijke en netwerktalenten te combineren

 

De benoeming gaat bij voorkeur in op 1 juni 2021 of in overleg pas na de zomer.
Theater Babel houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive.
Babel onderschrijft en past de Governance Code Cultuur, Fair Practice Code en Code Diversiteit en Inclusie toe.

 

Na het schriftelijk selectieproces vinden er in ieder geval twee selectiegesprekken (via Zoom) plaats. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Sollicitaties kunnen tot uiterlijk 30 maart gericht worden aan Theater Babel Rotterdam Petter van Raalte (interim zakelijk leider), mailadres dominique@theaterbabelrotterdam.nl. Via dat mailadres kunnen ook vragen worden gesteld.