het volk der introverten

Het Volk der introverten is een kunstproject van oud-Babel-speler Mirthe Dokter en maakt deel uit van de expositie City Life van Museum Arnhem. Het Volk der introverten is een groeiend beeldend kunstwerk bestaande uit hoofdjes van klei met gesloten ogen. Deze hoofdjes worden gemaakt door allemaal verschillende mensen. 

Het project loopt sinds februari. Deelnemers konden aanschuiven in Mirthes boetseerwagen in Arnhem om hoofdjes te kleien. Toen dat door de Corona-lockdown niet meer kon, bezorgde Mirthe kleipakketjes aan huis om te boetseren vanop afstand, samen online. Eenmaal af krijgen de hoofdjes een plek in Museum Arnhem, compleet met ingevuld geboortekaartje.

Babel gaat deze zomer met Mirthe aan de slag om eigen hoofdjes te creëren. Via een online boetseersessie werkte Mirthe Babel-spelers Elly Soares en Stijn Quist in als ambassadeurs van het project, zij gaan vervolgens in Rotterdam met de andere Babel-spelers aan de slag. Op vrijdag 7 augustus reist een delegatie van Babel naar Arnhem om een aantal van onze hoofdjes aan de collectie in het museum toe te voegen.

Mirthe Dokter geeft met het project een podium aan het introverte. Tijdens de online boetseersessie vertelt ze: “Ik heb zelf een introverte kant – zeker als ik een voorstelling of project aan het maken ben, dan zit ik helemaal in mijn eigen hoofd. En dat vind ik dan fijn. Maar de samenleving beschouwt introvert zijn vaak niet als positief. Met dit project wil ik daar aandacht aan geven. Hier mag je juist lekker in je eigen wereldje blijven, op je eigen eiland, alleen en toch samen aan het werk.”

Meer informatie over Mirthe Dokter vind je op haar website.

De expositie City Life loopt tot 23 augustus in de tijdelijke tentoonstellingsruimte De Kerk van Museum Arnhem. Op 22 augustus organiseert Mirthe de slotperformance Ik Moed om 16:00 en 20:00 uur.

Bekijk hier de trailer van Het Volk der introverten: