iedereen is een kunstenaar

Wat is je lievelingskleur?
Hoe loop je in een bos en hoe in de stad?

In het traject iedereen is een kunstenaar volgen 8 jongeren van VSO school De Hoge Brug wekelijks les bij een Rotterdamse kunstorganisatie. Op 4 culturele plekken krijgen ze telkens 3 lessen: toneel bij Theater Hofplein, dans bij Misiconi Dance, bij SKVR krijgen ze muziek en bij Theater Babel Rotterdam bewegingsles onder leiding van Bram Legerstee.

Het project werd opgezet door Dirk Monsma, oud-directeur van SKVR. Doel is jongeren voor wie toegang tot kunst niet vanzelfsprekend is te laten kennismaken met verschillende kunstvormen en -organisaties.

Bij Babel bijten de jongeren de spits af, aan het eind van het traject keren ze terug voor een toonmoment: op maandag 10 juni van 13:00 tot 15:00 uur bij Theater Babel Rotterdam aan de Mathenesserdijk 293.

Dirk Monsma woonde een van de lessen van Bram bij en schreef er een artikel over dat een unieke inkijk geeft in zo’n werksessie:

Bram vraagt ieders naam met daarbij een lievelingskleur. De laatste leerling uit de kring kiest na veel blauw, rood en roze liever voor goud. Dan, lopen door de ruimte en goed om je heen kijken of je dingen ziet die er niet thuis horen. Wandelen over het strand en door het bos en letten op het verschil. Daarna op de grond lekker slapen. Bram tikt om beurten een kind aan en vraagt: ‘Waar droom jij over?’ Na dierentuin, Efteling en een tijger zegt een jongen met een blauwe trui:’ Lopen over de regenboog en het regent kaas, oh nee snoep.’ Droom jij maar even verder, zegt Bram.

Lees het volledige artikel hier.