theateratelier On/Offline

De wereld ging in lockdown, maar mensen vonden elkaar online. Nooit is er zo veel geZoomed, geSkyped en geTeamed als het afgelopen jaar. We maakten massaal filmpjes om elkaar op te vrolijken, maar ook serieuze zaken als school en werk moesten online.

Voor sommige mensen was het een opluchting: lekker thuis op de bank aan de slag, niet meer in de file staan, beter kunnen concentreren. Anderen vonden het een nachtmerrie: slechte WiFi, te veel prikkels, iedereen praat door elkaar heen.

Ook het aantal meldingen van cyberpesten ging omhoog. Privé chatrooms kunnen prettig zijn, maar catfishing en sextortion liggen op de loer.

Welke rol speelde internet in jouw leven het afgelopen jaar? Hoe dicht sta jij bij je virtuele zelf? Wat vind je fijn en hoe geef je online je grenzen aan?

 

theateratelier on/offline

On/Offline is een theateratelier waarin leerlingen van VO en spelers van Theater Babel Rotterdam samen reflecteren over het voorbije online jaar en creatief aan de slag gaan met hun eigen verhaal.

Het atelier is ontwikkeld om zowel on- als offline plaats te kunnen vinden. Onze voorkeur als theatergezelschap is altijd om elkaar in levenden lijve te ontmoeten in de klas, met inachtneming van alle afstands- en mondkapjesregels. Indien een fysieke ontmoeting uitgesloten is, dan verplaatsen we ons online. Dan geven we het atelier via Teams of via een ander platform dat door de school gebruikt wordt.

Het theateratelier duurt 1,5 uur – maar de lengte kan in samenspraak met de school worden aangepast.

 

opbouw van het atlier
  • – begroeting
  • – opwarming
  • – artistieke introductie thema ‘online’ door spelers Theater Babel Rotterdam
  • – gesprek met de leerlingen over eigen online ervaringen
  • – artistieke opdracht leerlingen: zet je eigen verhaal om in een storyboard
  • – presentatie storyboards
  • – evaluatie

 

Meer info of interesse?


Neem contact op met

Dominique Mol (educatie zakelijk): dominique@theaterbabelrotterdam.nl