week tegen kindermishandeling

Ook Theater babel Rotterdam doet mee aan de week tegen kindermishandeling.

Met een inclusieve groep acteurs (met en zonder beperking) van Theater Babel Rotterdam gaan Pabo studenten en onderwijsassistenten om de tafel om te praten over seksueel misbruik in families. Na deze kennismaking gaan onze spelers de vloer op en spelen verschillende situaties na uit de praktijk. Hoe reageer je, wat zeg je wel, wat niet? Wat zou iemand anders kunnen doen in zo’n situatie? Bovenal leer je met elkaar ’Niets doen, is not done!’

In samenwerking met de Gemeente Rotterdam werden twee theaterworkshops ontwikkeld op basis van het thema dit jaar ‘seksueel misbruik in het gezin’.

Samen met Merel Mathijssen en Rick Bouwens maakten onze spelers een theatrale workshop waarin zij op basis van scenes Pabo studenten en onderwijsassistenten confronteren met verschillende situaties. Er wordt gekeken naar de signalen die je als buitenstaander kunt herkennen. Naar het verschil tussen objectief en subjectief waarnemen. En vooral wat te doen en hoe te handelen indien je seksueel misbruik bij een kind vermoedt.

De workshops worden gespeeld van maandag 19 november t/m donderdag 22 november voor leerlingen van INholland, Albeda en de Hogeschool Rotterdam.

meer informatie van de Gemeente Rotterdam over de week : klik hier

of bekijk de officiele website van de week tegen kindermishandeling

 

educatief & emancipatie in beeld