Terug naar overzicht

Romeo’s & Julia’s Feuilleton

Romeo’s & Julia’s feuilleton

Moois Cinematics presenteert een filmproductie van Christiaan van Schermbeek & Douwe van der Werf. Een innovatieve verbeelding geïnspireerd op de theatervoorstelling Theater Babel speelt Romeo’s & Julia’s. Gemaakt voor online kanalen, om publiek te bereiken en te raken. In 6 episoden van elk 5 tot 8 minuten wordt het wereldberoemde toneelstuk van William Shakespeare naar het heden gehaald.

 

klik hier om de trailer te bekijken

 

Klik hier om naar de afspeellijst te gaan.

 

Vooroordelen en uitsluiting maken liefdes onmogelijk en kunnen mensen richting dramatische daden duwen. Shakespeare werkte dit gegeven prachtig uit in zijn liefdesklassieker. Als iemand anno nu inlevend kan getuigen van dat mechanisme, zijn het de spelers van het inclusieve ensemble van Theater Babel Rotterdam. Een bonte mix van leeftijden, genders, culturele herkomsten, met of zonder fysieke of mentale beperkingen kenmerkt dit ensemble. Natuurlijk ervaren zij de kracht van en het verlangen naar liefde. Maar ook de beperkingen die hun omgeving daar vaak aan oplegt. In het seizoen 2022-23 realiseerde Babel – in een regie van Paul Röttger – de voorstelling ‘Theater Babel speelt Romeo’s & Julia’s’ waarin Shakespeares tekst samenvloeide met die persoonlijke verhalen.

 

 

Geïnspireerd door deze voorstelling creëerde Moois Cinemagics dit online feuilleton. Zes afleveringen verbeelden het dramatische liefdesverhaal, met als tweede rode draad de persoonlijke verhalen van de spelers over hun liefdesbeleving die gehinderd wordt. Die liefde is veelvormig, net als de krachten die haar hinderen.

Klik hier om naar het YouTube kanaal te gaan.

 

Namens alle collega’s bij Babel en Moois, veel kijkplezier!