Almost Mata Hari

Een one-woman-show in het Engels 
gebaseerd op twee waargebeurde verhalen.

 

Actrice Eva repeteert al jaren in haar rommelige kelderwoning aan de rol van Mata Hari, met haar rekwisieten, kostuums en talloze notities. De grens tussen acteren en realiteit vervaagt wanneer Eva door het creatieve proces wordt opgeslokt.

 

Mata Hari was een femme fatale die intieme relaties onderhield met talloze invloedrijke mannen aan beide kanten van de frontlinies gedurende de Eerste Wereldoorlog. Op verdenking van dubbelspionage werd ze door een Frans vuurpeleton geëxecuteerd. Ze weigerde een blinddoek te dragen
tijdens haar terechtstelling.

 

Eva’s worsteling om Mata Hari tot leven te brengen door middel van vreemde method acting oefeningen, dwingt haar om haar eigen turbulente verleden met mannen onder de loep te nemen. Eva’s geliefde Dragan was een onweerstaanbare mysticus, die als straatartiest zijn geld verdiende; een verstoteling uit voormalig Joegoslavië. Hij was gespecialiseerd in drie dingen: een levend standbeeld spelen op straat, vrouwen ritueel bevrijden en het openen van de chakra’s door middel van sex.

 

Eva Dorrepaal verheugt zich om na al haar buitenlandse avonturen (Joegoslavië, Berlijn, New York) thuis te komen op haar allereerste theateropleiding, het rcth, om het werk en ervaringen te delen met nieuwe en oud-studenten, rcth collega’s, docenten, spelers en natuurlijk andere geinteresseerden. Na de voorstelling is er een kort Q&A en is de bar geopend!

 

locatie rcth+, Mathenesserdijk 293, 3026GB, Rotterdam.

aanvang donderdag 13 april 19:30 uur

tickets € 10,-

tickets bestellen

 

voorstelling in beeld

CREDITS:

Co-directed by Myrte Amons and Javier Mendes
Costume Design Diana Gentleman
Set Design Bettie Ringma
Sound Dominique Mol
Produced by Crystal Fields, Theater for the New City, New York
Photo Hal Weiner
Written and Performed by Eva Dorrepaal
Special Thanks Francisco Cardozo,
Coney Island USA, Susan Batson Studio,
rotterdamscentrumvoortheater, Brotfabrik
Berlin, Edwin Brienen, Riccardo Borgosano,
Marc Baumgarten, Hermann Jung and many
other friends and volunteers.