studentenpresentaties & theatermakers te gast

Krantenmensen is een spelproject van de kaderopleiding spel en regie. Studenten werkten onder begeleiding van Arie de Mol en Enver Husicic aan monologen. Naast deze studentenpresentaties zijn er dagelijks verschillende andere stukken te zien van theatermakers Rob van Heck, Wannes Zeegers, Patricia Oskam en onze docent Serge Hogenbirk. Er wordt opeenvolgend gespeeld in een willekeurige volgorde, je kunt dus altijd alles zien. Hieronder vindt je het programma per dag en verderop de omschrijvingen van de stukken die je kunt bekijken.

 

De locatie voor alle voorstellingen is Schuttevaerweg 150.

 

KRANTENMENSEN
zaterdag 20, zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28 mei
door studenten van de kaderopleiding, regie Arie de Mol

Studenten van de kaderopleiding spel & regie kregen de opdracht om hun eigen teksten te schrijven. Zij creëerden hun eigen personages op basis van krantenartikelen en samen met scenarist Enver Husicic kwamen ze tot dialogen. Regisseur Arie de Mol begeleidde de studenten in hun spel. Het resultaat: een tocht langs kleine en grote thema’s en tegenstellingen. De zes verhalen voeren je langs alle hoeken en gaten van een groot en leeg bedrijfspand aan de Schuttevaerweg 150.
(scroll verder voor de omschrijvingen per speler / monoloog)

 

VOOR DE LEEUWEN & TE WATER
zaterdag 20 mei (zondag 28 mei is voor Voor de Leeuwen & Te Water vervallen)
door Rob Hertog en Marjolein Gilhuis, regie Rob van Hec

van Stichting Sarasvati en Cultureman
Rob van Heck schreef twee monologen en deed de regie. Rob heeft vele jaren gespeeld en gewerkt bij het rcth en is ook nu weer betrokken bij onze organisatie. Rob Hertog is een oud-student van onze kaderopleiding en heeft na het behalen van zijn regie-diploma van theater zijn werk gemaakt. Marjolein Gilhuis is al jarenlang met hart en ziel een actieve speelster bij verschillende gezelschappen.

 

‘Te Water’, Rob Hertog speelt een monoloog over een tragisch ongeval.
‘Voor de Leeuwen’, Marjolein Gilhuis speelt een monoloog over de liefde voor leeuwen

 

DENNIS EN ZIJN BOEKHOUDER
zondag 21 mei
door Wannes Zeegers en Josto Casu, regie & tekst Wannes Zeegers en regie Bregje Zeegers

Zowel Wannes als Bregje hebben zijn afgestudeerde studenten van onze kaderopleiding.
Over een zoektocht naar rust en de keuze’s die daarvoor gemaakt moeten worden, de huidige maatschappij die het maken van deze keuze’s moeilijk maakt, en het voldoen aan verwachtingen.

 

DE LADDER OP
zaterdag 20 en zaterdag 27 mei
door Patricia Oskam

Patricia Oskam heeft bij het rcth cursussen gevolgd en speelt momenteel mee in ‘Ont-heemd’.
Zij schreef zelf een theatertekst en speelt deze.
We moeten veel in dit leven: werken, een gezin stichten, gelukkig zijn…. Maar is het wel haalbaar? En hoe zit het met onze baas? Is haar leven zo perfect? Of is ze gewoon een secreet, omdat ze haar frustraties op ons afreageerd?

 

TULP!
zondag 28 mei
regie Serge Hogenbirk
spel Anke Winkelmolen, Eric van Poederooijen, Hester Eekhof, Ineke van der Meer, Karin Koudstaal, Leonard Cuca, Lotte Klein, Mike Schmitz, Sandra Bruil, Sylvia van Eijnatten

“De voorstelling Tulp gaat over een gezin wat op verzoek van moeders weer eens bij elkaar komt. Ze heeft een leuke activiteit bedacht, namelijk bloemschikken. Het hele gezin + aanhang is uitgenodigd uiteraard, dus het beloofd een gezellige middag te worden. Ware het niet dat de moeder van het stel ook juist van deze gelegenheid gebruik wil maken om iedereen eens de waarheid te vertellen. Ook haar gezondheid speelt haar parte, dat zal ze zeker niet onder banken of stoelen steken. 
 
Tulp is een dynamische, grove en fysieke voorstelling over het reilen en zeilen van een bijna ontaard gezin waarbij we veel verschillende personages te zien krijgen in een vaak komisch jasje.”

 

PROGRAMMA PER DAG (de volgorde van spelen is per dag wisselend)
locatie voor alle voorstellingen is de Schuttevaerweg 150, Rotterdam.

zaterdag 20 mei, aanvang 16:00 uur
– Krantenmensen, studenten project onder regie van Arie de Mol
– Voor de Leeuwen, regie Rob van Heck
– Te Water, regie Rob van Heck
– De ladder op, regie en spel Patricia Oskam

 

zondag 21 mei, aanvang 16:00 uur
– Krantenmensen, studenten project onder regie van Arie de Mol
– Dennis en zijn boekhouder, regie Wannes Zeegers en Bregje Zeegers

 

zaterdag 27 mei, aanvang 16:00 uur
– Krantenmensen, studenten project onder regie van Arie de Mol
– De ladder op, regie en spel Patricia Oskam

 

zondag 28 mei, aanvang 16:00 uur
– Krantenmensen, studenten project onder regie van Arie de Mol
– Tulp, regie Serge Hogenbirk

 


over KRANTENMENSEN

regie Arie de Mol
docent tekstschrijven Enver Husicic

 

Oorlogje spelen

studenten: Denise Groot Kormelinck & Irmgard Valk

Julia, een verpleegkundige afkomstig uit een overbezorgd en beschermd nest, komt vast te zitten in eem lift. Samen met Sanne, een onopgevoede student, probeert zij rustig te blijven. Maar de anders zo positieve en opgewekte Julia krijgt het behoorlijk benauwd in de kleine ruimte. Wanneer Sanne een troef in handen krijgt waarmee ze Julia weet te controleren, neemt de donkere kant van Sanne de overhand. Kan Julia de zwarte Sanne lichter kleuren?

 

Casablanca

studenten : Jan van der Smissen & Denise Groot Kormelinck

Door een onverwacht noodlot komen twee totaal verschillende werelden in aanraking met elkaar. Twee beschadigde mensen, twee verschillende werelden, die dankzij een toevallige gebeurtenis in staat zijn om zichzelf te helen door te delen wat ze hebben. Een onwaarschijnlijk verhaal over moord,  liefhebben, eenzaamheid, dansen,  kleinkinderen en het houden van varkens. En hoe een storing in de techniek mensen tot elkaar kan brengen. Luister naar de muziek die in de verhalen van ieder mens zit.

 

Mat

studenten: Simone de Witte & Anne van Blanken

Twee vrouwen op een benefietgala. De ene wil een statement maken, de ander heeft haar rebellie ingeruild voor een plaats aan de VIP-tafel. Terwijl zij allebei vechten voor een andere plek in de maatschappij dan achter het aanrecht, lijken hun uitgangspunten in niets op elkaar. Of toch?

 

Alles uit de kast!

studenten: Rita Rehorst & Dennis Broers

Een Irakese vluchteling en een zelfverklaarde grande dame van de Nederlandse showbizz treffen elkaar in een lift. Zij is op weg naar een second – opinion en hij naar zijn sollicitatiegesprek. Als de lift vast komt te zitten zijn de twee op elkaar aangewezen. Hij komt uit de kast en zij haalt alles uit de kast om hem ervan te overtuigen dat elke man – met welke geaardheid dan ook – zal bezwijken voor de charmes van een vrouw; en helemaal voor die van een vrouw zoals zij.

 

Kinderen geloven ze altijd

studenten: Mike Schmitz & Johan den Hartog

Een keurige postzegelverzamelaar met een geheim en een jonge jongen komen samen vast te zitten. De één dader, de ander is zijn prooi. Wat gebeurt er tussen twee tegenpolen als ze niet weg kunnen?

 

Kajebi

studenten: Gwen van Beersum & Karin Verbeek

Marie is op weg naar een belangrijke meeting. José moet naar huis, waar Kajebi op haar wacht. Dan komen ze samen vast te zitten in een lift. Wat gebeurt er als deze twee tegenpolen op elkaar zijn aangewezen? Een onwaarschijnlijk verhaal over slechte timing en hoe je daarmee kunt omgaan. Waar diepste geheimen worden blootgeven en niet alles is wat het lijkt ….. toch?