(on)beperkt verliefd

Te zien tijdens het Café theaterfestival in Utrecht.

 

Liefde vinden, krijgen en houden is 1 van de grootste uitdagingen in ons leven. Nog lastiger als je een beperking hebt. Terwijl het verlangen er wel is. Ali, Sharoma, Terence, Sofie en Pascal vertellen je hun verhalen, omlijst met live muziek.

 

Concept & regie
Sofie de Klerk
Sofie de Klerk is van huis uit een accordeoniste en podiumkunstenaar. In 2019 studeerde zij af aan het Conservatorium te Den Haag. Sinds een aantal jaar bundelt zij haar krachten met Theater Babel Rotterdam om de podiumkunsten inclusiever te maken. Met een lach en een traan worden persoonlijke thema’s omgezet in theater en muziek.

 

Sofie over de muziektheatervoorstelling “(on)beperkt geliefd” ;
“Ja, het gaat over de zoektocht naar de liefde en de beperkingen die dit met zich meebrengt. Omdat liefde niet vanzelfsprekend is voor iedereen en de zoektocht misschien nog wel extra lastig is als je als “anders” wordt gezien.

 

Naar aanleiding van Romeo’s & Julia’s van Theater Babel Rotterdam wilde ik verhalen van spelers zichtbaar maken en deze in een nog intiemere setting laten zien. Bij het festival spelen we in een horeca gelegenheid waardoor we letterlijk bovenop de mensen kunnen spelen.

 

Ik hoop dat publiek zich kan verplaatsen in de spelers en daardoor ook geconfronteerd worden met hoe de maatschappij het vrijwel onmogelijk maakt om liefde te vinden als je afwijkt van de norm.

 

Welke rol speelt de live muziek?
De muziek versterkt de verhalen en emoties van de spelers en geven ook verlichting of troost.
Het is de omlijsting van de voorstelling en omdat we de muziek live spelen en er live bij zingen draagt deze vorm bij aan de intieme setting die ik zocht.

luister hier naar een interview met Sofie de Klerk (podcast/spotify)

Spel
Sofie de Klerk, Ali Ozdemir, Pascal Fontijn, Sharoma Dhoen, Terence Patra


Muziek
Pascal Fontijn, Sofie de Klerk, Terence Patra

 

techniek 
Pascal Fontijn

 

Instagram Sofie | Instagram Theater Babel