over dromen en luchtkastelen

 

Beleef de persoonlijke dromen van een inclusief theatergezelschap.
Vijftien spelers delen hun mooie, schurende, fantasievolle maar ook pijnlijke dromen, die de basis vormen van ieders luchtkasteel. Een voorstelling waar je als bezoeker vrij mag fantaseren over welke kamers jij wilt hebben in jouw luchtkasteel.

 

Neem plaats in een theatrale loungesetting samen met onze spelers, waar met circuskunst, dans, live-muziek, videoprojecties en een maaltijd, dromen tot leven worden gebracht en verbeeld. Over een wereld waar altijd ruimte blijft om te dromen.

 

Durf jij nog te dromen?

 

Is de datum van uw voorkeur uitverkocht en wilt u op een wachtlijst?
Stuur dan svp een mail met uw naam, aantal plaatsen en uw telefoonnummer
aan dominique@theaterbabelrotterdam.nl
indien er plaatsen beschikbaar komen krijgt u eerste keus voor deze terug online worden geplaatst.

 

 

 

Paul Röttger over Luchtkastelen

‘Dit is mijn afscheidsvoorstelling bij Babel, daarom heb ik nagedacht over wat ik nog wil meegeven; is er iets wat ik nog zou willen vertellen, wat heb ik geleerd over inclusieve kunst, is er nog een verhaal dat ik wil delen? Het antwoord is ja! Blijf dromen, blijf fantaseren! Ik pleit voor meer aandacht voor fantasie en voor creativiteit, en je verdiepen in verhalen van de ander en met die ander.’

 

Vaak werkte ik de afgelopen jaren vanuit een specifiek thema, gekoppeld aan levensverhalen van een of meerdere spelers met en zonder een beperking. Die persoonlijke verhalen zijn al vaker het uitgangspunt geweest van mijn voorstellingen. Voorbeelden hiervan zijn Ik via de ander, Van J naar Jessica, Romeo’s & Julia’s. 

 

Deze vorm van theater is belangwekkend gebleken, omdat we zo bij Babel laten zien dat een inclusief gezelschap artistiek kwalitatieve producties kan maken, door levensverhalen van spelers centraal te stellen. Het zijn schurende verhalen die je eigenlijk nooit hoort. In het theater zelf zijn die levensverhalen zelden of nooit het uitgangspunt. Babel houdt zich daarom al jaren bezig met het vertellen en zichtbaar maken van die persoonlijke verhalen door middel van multidisciplinair theater. 

 

Bij deze voorstelling wil ik iets toevoegen aan die levensverhalen; In de samenleving is steeds minder ruimte is voor creativiteit en voor fantasie. Ik wil dat men zich bewust wordt van dat wat je allemaal nog zou willen in je leven en met je leven, wie je ook bent. Durf te blijven dromen, werk aan je dromen, wees niet bang dat iets mislukt, schaam je niet, en zet een stap op weg naar het verwezenlijken. 

 

Ik zie dat veel creativiteit in de samenleving is verdwenen, wat een direct effect heeft op ieders empathie. Omdat je door creativiteit je altijd verdiept in jezelf maar ook direct of indirect in de ander. Door middel van de kunst leer je niet alleen de ander beter kennen maar ook jezelf. Zo was ik de afgelopen maanden aan het nadenken; hoe kan ik dat bij elkaar brengen in een theatervorm? Het antwoord vond ik in een boek van Barbara Tammes waar ik al sinds 2014 veel inspiratie uit haalde: ‘Handboek voor het bouwen van luchtkastelen’. De voorstelling is o.a. geïnspireerd op dit boek maar ook op de levensverhalen van de prachtige inclusieve cast van spelers met en zonder een beperking van Theater Babel Rotterdam.’ 

 

Paul Röttger
theatermaker – artistiek leider

 

voorstelling in beeld

 

COLOFON 

   
regie & concept
Paul Röttger

tekst persoonlijke monologen
Erik-Ward Geerlings

 

regie-assistent
Axelle Verkempinck

kleding
Caroline Vogel

ontwerp campagnebeeld
Studio Lonne Wennekendonk

 

choreografie 
Abdennacer Leblalta

 

social media campagne
ContentKunstenaar en Lonne Wennekendonk

muziek compositie
Mika de Pee en Terence Patra

Babel band
Mika de Pee, Terence Patra

lichtkunstwerk
C-Project - Vincent Peeters

 

decorontwerp
Gerard Helder

geluidstechniek
C-Project - Martijn van Garderen, Justin Heijt

camera
Henk Leurink

productieleiding
Dominique Mol

medewerker productie
Yara Swaab

pr-marketing
Dominique Mol en Lonne Wennekendonk

leerwerkcoaches
Corné Bouwmeester, Wilma O'Sullivan

spelers
Ali Özdemir
Axelle Verkempinck
Corné Bouwmeester
Johan Boekhout
Maryam Sirani
Mary-Jane Mijnhijmer
Mika de Pee
Milton Oliviera
Paul Röttger
Raywearth Cardoze
Richi Martis
Sharoma Dhoen
Simone den Haan
Terence Patra
Victoria Ochoa Urrea
Wilma O'Sullivan

 

met dank aan


Fonds Podiumkunsten
Gemeente Rotterdam
Stichting droom&daad
Stichting Pameijer

en Pascal Fontijn