presentatie-avond cursussen

Cursisten hebben de afgelopen maanden in verschillende cursussen van 14 avonden zich ontwikkeld op het gebied van theaterVrijdagavond 2 juni vanaf 18:30 uur is iedereen welkom om het resultaat van enkele van deze cursussen te komen bekijken.


Tussendoor kun je wisselen van zaal en presentatie en ben je welkom in onze foyer en op ons terras voor een drankje.


Het bezoeken van deze presentaties is gratis, we vragen je wel om te reserveren. Klik hier om je gratis tickets te bestellen.

 

PROGRAMMA

vrijdag 2 juni, aanvang 18:30 uur, Mathenesserdijk 293

 

 

Zaal 1
18.30 productie cursus ‘Zusters’
19.45 Op de planken ‘Gezellig’
20.30 productie cursus ‘Zuster’
21.45 Op de planken ‘Gezellig’

 

Zaal 2
19.45 Basiscursus en productie cursus ‘Tulp!’

21.45 Basiscursus en productie cursus ‘Tulp!’

 

zaal 3
19.15 Presentatie acteren voor de camera ‘Compilatie’
20:15 Presentatie acteren voor de camera ‘Compilatie’

 

ZUSTERS
regie Bob van der Lugt
spel Arlene Drenkelford, Coco Brandwijk, Corry v.d. Akker, Cynthia Dekker, Hanny Brusse, Maaike Zuidgeest, Marike Bruinsma,Rick Markestein, Sari Goudriaan, Thea de Leer Reget, Theo Stierman

 

We babbelen , we praten, we maken eens een opmerking over het een en ander en daarna leven we weer rustig verder.  Waar gaat het uiteindelijk allemaal over? Uitgangspunt voor deze voorstelling is het toneelstuk De Drie Zusters van Tsjechov waarin ook heel wat gejammerd en verlangd wordt. Zelf gekozen teksten uit het toneelstuk worden aangevuld met geschreven teksten. Teksten die universeel zijn. Teksten die over het verlangen en het kleine gaan, maar ons vooral confronteren met de nietigheid van het bestaan.  Morgen, ja morgen wordt alles anders!

 

GEZELLIG
regie Christina Schutte
spel Albert Varekamp, Sander Ruder, Dana Moeradi, Jolanda de Raad en Eelco Blaauw

Het is kerst. We zien hoe het achter de deuren van een wooncomplex eraan toe gaat. We zien een gezin, dat ook met kerst gewoon naar het journaal kijkt. Vader mag je dan niet storen. Moeder staat de hele dag in de keuken. Dochter wil solidair zijn met de arme medemens. En zoon ziet het allemaal gebeuren. Halleluja!
De buurvrouw wacht de hele avond op haar man die maar niet lijkt thuis te komen. Dan viert ze maar kerst met haar tweede grote liefde; de wijn.
En dan heb je nog de twee oude mannetjes. Die doen niet aan die onzin.  
Kortom, een typisch hollands gezellige kerst.

De voorstelling is een montage van verschillende theaterteksten, geschreven door bekende of minder bekende toneelschrijvers.

 

TULP!

regie Serge Hogenbirk
spel Anke Winkelmolen, Eric van Poederooijen, Hester Eekhof, Ineke van der Meer, Karin Koudstaal, Leonard Cuca, Lotte Klein, Mike Schmitz, Sandra Bruil, Sylvia van Eijnatten.

 

De voorstelling Tulp gaat over een gezin dat op verzoek van moeders weer eens bij elkaar komt. Ze heeft een leuke activiteit bedacht, namelijk bloemschikken. Het hele gezin + aanhang is uitgenodigd, dus het belooft een gezellige middag te worden. De moeder maakt van de gelegenheid gebruik om iedereen eens flink de waarheid te vertellen.
 
Tulp is een dynamische, grove en fysieke voorstelling over het reilen en zeilen van een bijna ontaard gezin waarbij we veel verschillende personages te zien krijgen in een vaak komisch jasje.

 

Acteren voor de camera
‘Compilatie’

Spelregie Yvonne van der Haven
Beeldregie Danny Bliek
Spel Annemarie van Grinsven, Hannah van Munster, Jennie Cruz Calvo, Nelly dos Ruis, Nikita Kalkman, Paulus Thelen, Peter, Priscilla Hijnen, Saskia Zwartbol, Sophie Kubatz

 

In deze cursus hebben de spelers kennis gemaakt met de beginselen van het acteren voor de camera. De laatste lessen hebben we korte filmscènes opgenomen en favoriete scènes nagespeeld.