presentaties cursussen

Op zondag 26 januari 2020 vieren we theaterfeest want de cursussen van onze academie presenteren hun toonmomenten. De kers op de taart, de bekroning van het werk voor iedere cursist.

 

Kom je ze aanmoedigen?

 

De volgende cursussen hebben een toonmoment:

  • De vloer op
  • Een goed begin
  • Huilen, roepen en de slappe lach
  • All inclusive

 

Datum: zondag 26 januari
Tijd: van 13:00 tot 17:00 uur
Locatie: Theater Babel Rotterdam, Mathenesserdijk 293

 

Alle groepen zijn twee keer te zien tijdens deze middag.
En dat helemaal GRATIS!

 

Hieronder vind je het programma van deze middag:

 

 

All inclusive

Docent: Bob van der Lugt

 

Wat gebeurt er als twaalf hotelgasten een week lang bij elkaar zitten in Hotel Paradiso 2 in Benidorm? Hoe vermaakt het gezelschap zichzelf? Hoe irriteren de gasten elkaar? In een korte presentatie laten we zien hoe het doorsnee leven van een all inclusive badgast er uitziet. De spelers ontwikkelden elk hun eigen personage en bedachten samen gekke herkenbare situaties waarin ze terechtkomen. Docent Bob van der Lugt deed de eindregie.

 

 

Een goed begin

Docent: Merel Mathijssen

 

De cursisten hebben twaalf weken met elkaar gewerkt aan een goed begin. Wat komt er allemaal kijken bij toneelspelen, wat heb je nodig, welke eerste stappen kan je nemen? Met vallen en opstaan en heel veel plezier zijn ze door deze cursus getrappeld. Tijdens het toonmoment laten de cursisten zien waar ze nu staan.

 

 

Huilen, roepen en de slappe lach

Docent: Stephan Zeedijk

 

Stephan en zijn cursisten gingen aan de slag met een aantal scènes uit het toneelstuk ‘Wie is er bang van Virginia Woolf?’ van Edward Albee. Een klassiek stuk vol geweldige emoties, beklemmende gezinssituaties en confrontaties. Want wij mensen kijken zo graag naar alles wat fout gaat. Deze cursus richt(te) zich op spelers met spelervaring die een stap verder willen zetten. Want hoe groot je als acteur ook bent, het kan altijd nog groter.

 

 

Improvisatie-cursus

Docent: Twan van Bragt

 

Improviseren is zonder vangnet volop vertrouwen op je eigen fantasie. Dialogen, personages en hele scènes ontstaan ter plekke. De cursisten gooien zich voor u – het publiek – voor de leeuwen, in het hier en nu van de opdracht die ze al dan niet meesterlijk volbrengen. Even spannend voor de spelers als voor het publiek!