een online feuilleton

Romeo’s & Julia’s feuilleton

Moois Cinematics presenteert een filmproductie van Christiaan van Schermbeek & Douwe van der Werf. Een innovatieve verbeelding geïnspireerd op de theatervoorstelling Theater Babel speelt Romeo’s & Julia’s. Gemaakt voor online kanalen, om publiek te bereiken en te raken. In 6 episoden van elk 5 tot 8 minuten wordt het wereldberoemde toneelstuk van William Shakespeare naar het heden gehaald.

 

klik hier om de trailer te bekijken

Klik hier om naar de afspeellijst te gaan.

 

Vooroordelen en uitsluiting maken liefdes onmogelijk en kunnen mensen richting dramatische daden duwen. Shakespeare werkte dit gegeven prachtig uit in zijn liefdesklassieker. Als iemand anno nu inlevend kan getuigen van dat mechanisme, zijn het de spelers van het inclusieve ensemble van Theater Babel Rotterdam. Een bonte mix van leeftijden, genders, culturele herkomsten, met of zonder fysieke of mentale beperkingen kenmerkt dit ensemble. Natuurlijk ervaren zij de kracht van en het verlangen naar liefde. Maar ook de beperkingen die hun omgeving daar vaak aan oplegt. In het seizoen 2022-23 realiseerde dit ensemble – in de regie van Paul Röttger – een pakkende voorstelling waarin Shakespeares tekst samenvloeide met die persoonlijke verhalen.

 

Geïnspireerd door deze voorstelling creëerden we dit online feuilleton. Zes afleveringen verbeelden het dramatische liefdesverhaal, met als tweede rode draad de persoonlijke verhalen van de spelers over hun liefdesbeleving die gehinderd wordt. Die liefde is veelvormig, net als de krachten die haar hinderen.

Concept, regie en montage zijn van Christiaan van Schermbeek & Douwe van der Werf.

 

Vanaf vrijdag 1 december verschijnt dit feuilleton online. Elke dag om 17:00 uur één episode.
Met Nederlandse en Engelse ondertiteling.
Klik hier om naar het YouTube te gaan.

 

We nodigen je uit om Romeo’s & Julia’s online te volgen, te liken en te delen op eigen websites en online platforms, in jouw social media communities of gewoon door het anderen te vertellen. Ook horen of lezen we graag je comments. Hoe viral kan deze verbeelding van liefde die er niet mag zijn, gaan? Wie kan het inspireren of troost geven?

 

Namens alle collega’s bij Babel en Moois, veel kijkplezier!

 

Noot:
Heb je behoefte aan nadere toelichting of gesprek? Zijn er vragen van praktische of technische aard? Of wil je anderszins reageren? Mail dan naar geert@moois.nu en/of dominique@theaterbabelrotterdam.nl