film Zorgvuldig op zoek naar de grens

 

Theater draait vaak om kwetsbare thema’s. Babel zoekt daarin altijd zorgvuldig naar de grens, bij publiek en bij onze spelers met en zonder een beperking, hun verwanten, zorgmedewerkers enz. Deze korte film van Moois Cinematics toont hoe Babel praat met collega’s maar ook mensen buiten onze  organisatie. Die gesprekken gaan over ons werk, de taboes en hoe we zoeken naar de grenzen rondom thema’s en taboes die inherent aan theater verbonden zijn.

 

Een van de onderwerpen in de film zijn de campagne posters van de nieuwe voorstelling ‘Theater Babel speelt Romeo’s & Julia’s’. Verspreid door Rotterdam zijn vanaf 3 oktober t/m maart 2023 12 verschillende posters te zien. Deze verbeelden een van de belangrijkste thema’s uit die voorstelling: mag je zijn wie je wil zijn? In verschillende paren zijn onze spelers op de foto geweest om dit thema op beeld vast te leggen. 

 

Babel is trots op de prachtige beelden vol zichtbare liefde, maar we ziet ook in dat de beelden confronterend kunnen zijn. Je ziet man met man, vrouw met vrouw, iemand met beperking en iemand zonder beperking, een koppel waar beiden een beperking hebben, koppels waar beiden van andere culturen en/of achtergronden komen. Koppels die je nauwelijks ziet op straat, omdat de samenleving er iets over te zeggen heeft. Juist daarom is het belangrijk dat Rotterdam deze foto’s ziet.

 

Het sluit naadloos aan op de kernvraag waar ‘Theater Babel speelt Romeo’s en Julia’s’ om draait: ‘mag je houden van wie je wil houden?’ 

 

 

 

Heb je na het bekijken van de film nog vragen?
Mail gerust naar dominique@theaterbabelrotterdam.nl

Colofon

 

MOOIS Cinematics

regie & interviews

Christiaan van Schermbeek

editor

Douwe Wilhelm van der Werf

camera

Henk Leurink

techniek

Pascal Fontijn

productie

Dominique Mol
Geert ter Steeg

de geïnterviewden
Ali Özdemir, Arend Vreugdenhil, Doret van der Sloot, Nel Boekhout,
Paul Röttger, Sila Polak, Sofie de Klerk, Wilma O’Sullivan, Wouter Zevenbergen.

voorstelling in beeld