Crossing the Line 2022

Wat is Crossing the line?
Crossing the Line is de naam van een samenwerking van zes theatergezelschappen in Europa, allemaal koplopers op het gebied van werken met lerende artiesten met een beperking.

Crossing the Line brengt deze gezelschappen samen in een 3-jarig samenwerkingsproject, waarin internationale inclusieve kunst en kunstenaars met een beperking worden gevierd. Spelers uit de diverse landen maken met elkaar kennis en leren van elkaar. Zo willen we met elkaar de olievlek van inclusieve kunst en de onderlinge internationale samenwerking versterken.

Dit project is mogelijk gemaakt door subsidie van het Creative Europe Program van de Europese Unie.

 

 

Werkweek in Rotterdam
Op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 juni bezoeken 18 collega’s uit Zweden, Ierland en Frankrijk ons theater in Rotterdam. Het doel van deze 3 werkdagen is om kennis te maken met de werkwijze van Babel. Acteurs met een beperking en hun begeleiders van de gezelschappen uit 3 van de partnerlanden gaan samen met onze spelers en leerwerkcoaches de vloer op.

De werkwijze van Babel is uniek ; hier wordt altijd inclusief gewerkt. Dat betekent dat er altijd acteurs met en zonder beperking samenwerken en daarbij staan ook de leerwerkcoaches van Pameijer als speler op de vloer. Deze inclusieve werkvorm is uniek en nieuw voor de andere gezelschappen. Deze week bij Babel kunnen zij aan der lijve ervaren hoe het is om op deze manier te werken.

In 5 groepen werken zij drie dagen lang ieder met een eigen theatermaker van Babel aan een presentatie. Er is ook veel tijd om samen te eten en tijd te nemen om elkaar beter te leren kennen.

 

De belangrijkste doelen van deze dagen zijn ;
Kennismaken met spelers uit de elkanders gezelschap en kennismaken met de werkwijze van Babel voor de gezelschappen uit Ierland, Zweden en Frankrijk.

 

Helaas is deze activiteit besloten en dus niet te bezoeken. Maar via onze website en instagram kun je de week goed volgen en zullen we voor een aantal updates zorgen d.m.v. foto’s en filmpjes tijdens deze bijzondere werkweek.

 

Voor meer informatie: klik hier