theaterateliers

Klik hier voor de link naar de enquete : https://nl.surveymonkey.com/r/theateratelier

Scholen bezoeken ons maar wij bezoeken ook scholen, met onze theaterateliers. Best een hele onderneming om er met ons gezelschap zo op uit te trekken, maar we vinden het belangrijk om scholieren uit Rotterdam kennis te laten maken met onze inclusieve vorm van theater maken. De ateliers worden ontwikkeld door kleine groepen van onze vaste acteurs, onder begeleiding van een professioneel theatermaker.

De theaterateliers zijn mogelijk dankzij een financiële bijdrage van Stichting bevordering van Volkskracht. In 2018 bereiken we 70 klassen in het voortgezet onderwijs uit Rotterdam. Voor veel jongeren is dit de eerste keer dat zij bewust in gesprek gaan en samenwerken met mensen die een beperking hebben. Die ontmoeting zorgt voor kennis en nieuwe inzichten. We laten zien hoe een inclusieve werkwijze ieder kan versterken en hoe je je in een ander verdiept en hen benadert vanuit hun kracht en mogelijkheden.

Theatermaker Sjoerd Vrins vertelt: “In ons theateratelier Interview gaat het om iemand ontmoeten die je nog niet kent. Dat jongeren zich bewust worden van hoe ze een onbekende ontmoeten. Dat kan heel spannend zijn, maar ook heel leuk. Want door een ander te ontmoeten leer je iets over jezelf. Zo heb ik de voorbije maanden al veel over mezelf geleerd door al mijn ontmoetingen bij Theater Babel Rotterdam.”