Ons landelijk kenniscentrum voor inclusief theater is een centraal onderdeel van Academie Babel. Hier doen we aan onderzoek en delen we kennis over inclusief theater maken: door middel van een platform, methodiek-ontwikkeling, een post-traject en expertise-overdracht.

 

Platform ‘inclusief theater in nederland’

 

Op 8 juni 2018 is het platform ‘Inclusief Theater in Nederland’ gestart. Met als doel om aanwezige expertise op het gebied van inclusie in de podiumkunsten te delen en professionals te verbinden.

 

 

 

methodiek ontwikkeling

De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek gedaan naar een sterkere verbinding tussen zorg en kunst. In de komende jaren tot 2020 willen we onze methodiek overdraagbaar maken. We zorgen ervoor dat we onze innovatieve manier van inclusief theatermaken naar de buitenwereld kunnen uitdragen en mogelijk maken.

 

We werken hiervoor samen met het lectoraat Disability Studies, Diversiteit in Parcipatie onder leiding van lector Mieke Cardol. Dit lectoraat is onderdeel van het Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam. Komende seizoen diepen we ook onze samenwerkingen uit met Hogeschool Inholland en met de opleiding Docent Theater van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten (Arnhem). Experts, instellingen en studenten van relevante opleidingen zijn van harte welkom om met ons mee te denken.

 

expertise overdracht

Hoe wij kijken naar de mens en onze ideeën over inclusief werken delen wij graag met scholen, bedrijven en zorginstellingen. We geven workshops op maat, zijn onderdeel van curricula op hogescholen, geven coaching en begeleiden stagiaires. Uit ervaring weten we dat onze inbreng prettige opschudding en nieuwe inzichten veroorzaakt. Monique van den Heuvel
– docent bij de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn – schreef dit artikel over de workshops die we op de Hogeschool Rotterdam gaven.

Bij Theater Babel Rotterdam dromen we van & werken we aan een mooiere inclusieve samenleving. Droom, denk en doe je mee?

Voor meer informatie : dominique@theaterbabelrotterdam.nl
 

Ik sluit mij aan bij het platform 'Inclusief theater in Nederland'