Theater Babel Rotterdam wil als landelijk kenniscentrum de motor zijn van het inclusieve theater in Nederland. In het kenniscentrum doen we aan onderzoek en delen we kennis over inclusief theater: we ontwikkelen een methodiek die de overdracht van expertise mogelijk maakt. 

 

methodiek ontwikkeling

De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek gedaan naar hoe je dat doet, inclusief theater maken. In de komende jaren maken we onze methodiek overdraagbaar. Zo willen we veroorzaken dat inclusief theater ook bij andere gezelschappen, kunstenaars en beleidsmakers ingang vindt.

 

We werken hiervoor samen met het lectoraat Disability Studies, Diversiteit in Parcipatie onder leiding van lector Mieke Cardol. Dit lectoraat is onderdeel van het Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam. Experts, instellingen en studenten van relevante opleidingen zijn van harte welkom om met ons mee te denken.

 

expertise overdracht

Wij delen onze ideeën over en ervaringen met inclusief werken met scholen, bedrijven en zorginstellingen. We geven workshops op maat, geven coaching en begeleiden stagiairs. Uit ervaring weten we dat onze inbreng prettige opschudding en nieuwe inzichten veroorzaakt. Monique van den Heuvel – docent bij de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn – schreef dit artikel over de workshops die we gaven aan studenten van Hogeschool Rotterdam.

 

 

Voor meer informatie : dominique@theaterbabelrotterdam.nl
 

 

Platform ‘inclusief theater in nederland’

Op 8 juni 2018 is het platform ‘Inclusief Theater in Nederland’ gestart. Met als doel om aanwezige expertise op het gebied van inclusie in de podiumkunsten te delen en professionals te verbinden.

 

Lees meer over het symposium ‘onderzoek naar inclusieve kunst’
(8 juni 2018, Rotterdam).