Theater Babel Rotterdam wil als landelijk kenniscentrum de motor zijn van het inclusief theater in Nederland. In het kenniscentrum doen we aan onderzoek en delen we kennis over inclusief theater: we ontwikkelen een methodiek, die de overdracht van expertise mogelijk moet maken. 

 

methodiek ontwikkeling

De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek gedaan naar hoe je dat doet, inclusief theater maken. In de komende jaren willen we onze methodiek overdraagbaar maken. We zorgen ervoor dat we onze innovatieve manier van theatermaken kunnen uitdragen naar de buitenwereld, zodat inclusief theater ook bij andere gezelschappen, kunstenaars en beleidsmakers ingang kan vinden.

 

We werken hiervoor samen met het lectoraat Disability Studies, Diversiteit in Parcipatie onder leiding van lector Mieke Cardol. Dit lectoraat is onderdeel van het Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam. Experts, instellingen en studenten van relevante opleidingen zijn van harte welkom om met ons mee te denken.

 

expertise overdracht

Wij delen onze ideeën over en ervaringen met inclusief werken met scholen, bedrijven en zorginstellingen. We geven workshops op maat, zijn onderdeel van curricula op hogescholen, geven coaching en begeleiden stagiaires. Uit ervaring weten we dat onze inbreng prettige opschudding en nieuwe inzichten veroorzaakt. Monique van den Heuvel – docent bij de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn – schreef dit artikel over de workshops die we op de Hogeschool Rotterdam gaven.

 

Bij Theater Babel Rotterdam dromen we van en werken we aan een inclusieve samenleving. Droom, denk en doe je mee?

 

Voor meer informatie : dominique@theaterbabelrotterdam.nl
 

 

Platform ‘inclusief theater in nederland’

Op 8 juni 2018 is het platform ‘Inclusief Theater in Nederland’ gestart. Met als doel om aanwezige expertise op het gebied van inclusie in de podiumkunsten te delen en professionals te verbinden.

 

Lees meer over het symposium ‘onderzoek naar inclusieve kunst’
(8 juni 2018, Rotterdam).