Terug naar overzicht

Film ‘Altijd Alles Anders’ nu online te bekijken!

Deze coproductie van Moois Cinematics en Theater Babel Rotterdam, is meerdere keren vertoond in de bioscoop. De film werd voor het eerst vertoond op het online International Film Festival Rotterdam 2022 is vertoond bij verschillende congressen, educatiebijeenkomsten en in bioscopen in en rond Rotterdam.

 

De film is vanaf nu online beschikbaar voor iedereen. Scroll naar beneden om de film te bekijken.

 

De film neemt je mee in het repetitie proces van Paul bij de voorstellingen ‘Van J. naar Jessica’ (2020) en ‘Ik via de ander’ (2021). Als toeschouwer zie je hoe een groep van ruim 20 acteurs en dansers samen verhalen ontwikkelen over mogen zijn wie je bent. Enkelen van hen vertellen je over hun eigen ervaringen in het vinden van hun weg in een artistieke loopbaan en ook hoe bijvoorbeeld hun autisme, homoseksualiteit en doofheid daarbij meespeelt

 

Wanneer Paul zelf aan het woord komt, zie je hoe hij reflecteert op zijn werk en op de betekenis en verantwoordelijkheid van kunst om de samenleving inclusiever te maken. Ook vertelt hij over zijn drijfveren en tegenslagen in zijn ongewone artistieke praktijk. Een praktijk die eigenlijk veel meer normaal zou moeten zijn. De essentie van Pauls theaterwerk ligt bij de continue zoektocht naar gelijkwaardige artistieke samenwerking tussen mensen met een grote variëteit in gender, culturele achtergrond, fysieke en mentale gesteldheid en professionaliteit.

 

Filmmakers Christiaan van Schermbeek en Douwe Wilhelm van der Werf kropen in het maakproces. De camera loopt mee bijna als een lid van het ensemble en daarmee ook als een klankbord voor de regisseur. De observaties zijn close, kleurrijk en empathisch. Langzaam ontvouwen ze de (creatieve) kracht van menselijke interactie zonder hokjesgeest en (voor)oordeel.

 

Veel kijkplezier!