Terug naar overzicht

vacature educatiemaker

 


Wij zijn:


Theater Babel Rotterdam!

Wij verbeelden met onze voorstellingen hoe een écht inclusieve samenleving eruit zou kunnen zien. Babel maakt, speelt, leidt op, en deelt haar kennis over inclusief theater maken. Babel heeft een eigen theater en is ook te vinden op andere podia in het land, op scholen en plekken waar je ons niet verwacht. 

 

In alles wat Theater Babel doet staat ons ensemble van spelers centraal. Het ensemble is fysiek, cognitief en neurologisch divers. We houden niet van het woord beperkingen omdat het is gedacht vanuit de normen van de systemen waarin we leven. Een beperking hebben betekent onaangepast zijn aan de heersende norm. Wij zijn het er niet mee eens dat deze mensen onaangepast zijn en moeten veranderen. Liever zien we de samenleving veranderen. Het hebben van een handicap zien we niet als obstakel, maar als een uitbreiding van artistieke mogelijkheden en sociaal welzijn.  

Babel wil zijn zichtbaarheid op scholen vergroten. Educatie op scholen is voor Babel een essentieel instrument om inclusie te bevorderen. Het doel van onze cultuureducatie is om een bijdrage te leveren aan een meer inclusieve stad. Centraal daarin staat de ontmoeting tussen leerlingen en onze spelers.  

 

Onze inzet richt zich op een volledige dekking in Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en het Praktijkonderwijs (Pro). Deze keuze is gebaseerd op onze overtuiging dat het stimuleren van de eigen zeggingskracht van deze jongeren hun vermogen vergroot om hun plek in de samenleving in te nemen. We hebben hiervoor een vorm ontwikkeld: het theateratelier. Anderzijds laten we leerlingen uit het reguliere voortgezet onderwijs kennis maken met mensen die ogenschijnlijk ‘anders’ zijn. Dat doen we door het geven van schoolvoorstellingen met een verdiepend nagesprek in ons eigen theater.  

 

 

Wij zoeken: 

 

Jou!

Jij bent die educatiemaker, die onze theaterateliers op een toenemend aantal scholen een plek geeft. Je weet daarin de ontwapenende kracht van onze spelers en de verbeelding van een écht inclusieve wereld mee te nemen. Je bent een mede-maker met lef en eigen inbreng die begrijpt waarom we doen wat we doen. Ook kun je dat goed overbrengen naar verschillende doelgroepen, met speciale aandacht voor leerlingen op het speciaal voortgezet onderwijs. Je praat en schakelt makkelijk op verschillende niveaus en je bent flexibel. Daarnaast heb je een goede energie, de vaardigheden om te plannen en sta je volledig open voor onze beperkte medemens met al hun speciale talenten. Je hebt zin om met ons een stap vooruit te doen en bent daarin ook zelfwerkzaam. Boven alles zoeken we iemand die zin heeft om met ons de handen uit de mouwen te steken en echt iets te betekenen voor de wereld waarin we leven. 

 

 

Jij bent: 

  • een theatermaker met een hart voor educatie 
  • een netwerker die vanuit eigen overtuiging een netwerk kan bouwen onder VSO scholen 
  • sociaal en maatschappelijk betrokken 
  • overtuigd van Babels visie 

 

 

Wat bieden we je: 

 

Samen met ons ensemble ontwikkel je de ‘Theaterateliers’ en voert deze uit op scholen. Tijdens de uitvoering op scholen word je ondersteund door een workshop begeleider. Samen met de workshopbegeleider en spelers van Babel zijn jullie een geoliede machine waarin je vanuit flexibiliteit, vertrouwen en creativiteit ook kan opvangen wat je niet verwacht. Je komt bij Babel binnen op een moment dat zich een nieuw team aan het vormen is. Enthousiasme, energie, dromen en bouwen zijn daarvan de sleutelwoorden. We bieden een plek waar je zelf veel initiatief kunt nemen en verantwoordelijkheid krijgt in een rol die met jou mee kan groeien. 

 

 

Praktisch: 

  • Een aanstelling voor een jaar: tot eind 2024 2 dagen per week en vanaf 2025 3 of 4 dagen per week.  
  • Gewenste startdatum is 1 september maar beschikbaarheid in de week van 24-28 juni is wenselijk om mee te kijken met onze huidige educatiemaker tijdens al geplande workshops 
  • Een inschaling volgens de CAO Dans & Theater. Een ZZP constructie is bespreekbaar. 

 

Heb je vragen over Theater Babel, deze vacature of de functie, bel dan met directeur-bestuurder Deborah Stolk (werkt niet op woensdag) op 06 39 84 67 48 of artistiek directeur Erik-Ward Geerlings op 06 14 19 82 48. Je sollicitatie (motivatiebrief en CV) kan je sturen aan Deborah Stolk op Deborah@theaterbabelrotterdam.nl voor 10 mei 2024. 

 

Voor meer informatie over onze educatieplannen kan je onze meerjarenvisie 2025-2028 bekijken op https://theaterbabelrotterdam.nl/convenant/