Crossing the Line 2021

 

Dankzij ondersteuning van Creative Europe van de Europese Unie werkt Theater Babel Rotterdam in de periode 2019-2021 samen met gezelschappen uit Frankrijk, Ierland, Polen en Zweden die werken met acteurs met een beperking. Het gaat hierbij om een diepgaande kennismaking met elkaars gezelschappen en elkaars manier van werken, en het delen van ervaring en expertise.

In november 2019 reisde een delegatie van Theater Babel naar Polen voor een eerste ontmoeting met het lokale gezelschap Teatr21. Een aantal Babel-spelers nam deel aan de repetities van Teatr21 om hun manier van werken van binnenuit te ervaren en het gezelschap nodigde gastsprekers uit.

In mei 2020 zouden alle gezelschappen binnen dit Europese project naar Ierland reizen om eigen voorstellingen te spelen op het ‘Crossing The Line’ festival. Theater Babel Rotterdam zou er ‘Van J. naar Jessica‘ presenteren, in een versie met Engelse boventiteling. Door de Corona-crisis heeft dit festival helaas niet kunnen plaatsvinden.

In plaats daarvan lanceren we nu een digitaal festival!

Kijk op www.crossingtheline-festival.com voor meer informatie en tickets.

Alle voorstellingen zijn gratis te bekijken, wel is het nodig een ticket te reserveren.

Inmiddels speelt Theater Babel Rotterdam een voortrekkersrol in het organiseren van een digitale versie van het festival, die online zal plaatsvinden in najaar 2021. Daarnaast organiseren we een ontmoetingsweek in november 2021 waarin de verschillende gezelschappen elkaar fysiek kunnen ontmoeten in Rotterdam, als de Corona-maatregelen dit toelaten.

Projectleider Dominique Mol vertelt over het Crossing The Line project: “Het doel van deze uitwisseling is elkaar ontmoeten, ons gezichtsveld verbreden en het uitdragen van het inclusieve werk.”  

Algemeen directeur Paul Röttger vult aan: “Door deze EU samenwerking blijkt maar weer hoe uniek onze werking, met een mix van acteurs met en zonder beperking is. De andere gezelschappen in dit EU-project werken allemaal uitsluitend met mensen met een beperking, maar toch is het interessant om te leren hoe die andere gezelschappen werken, zich organiseren, gefinancierd worden. En hoe de overheid in die landen werkt.”

Wil je meer weten over dit project? Neem dan een kijkje op de (Engelstalige) website van het Crossing The Line project, of op de website van het Crossing The Line festival.

Internationale projecten in beeld