crossing the line (EU project)

 

Dankzij ondersteuning van Creative Europe van de Europese Unie werkt Theater Babel Rotterdam in de periode 2019-2021 samen met gezelschappen uit Frankrijk, Ierland, Polen en Zweden die werken met acteurs met een beperking. Het gaat hierbij om een diepgaande kennismaking met elkaars gezelschappen en elkaars manier van werken, en het delen van ervaring en expertise.

In november 2019 reisde een delegatie van Theater Babel naar Polen voor een eerste ontmoeting met het lokale gezelschap Teatr21. Een aantal Babel-spelers nam deel aan de repetities van het Poolse gezelschap om hun manier van werken van binnenuit te ervaren en Teatr21 nodigde gastsprekers uit. In mei 2020 reizen alle gezelschappen van dit Europese project naar Ierland om eigen voorstellingen te spelen op het ‘Crossing the line’ festival*. Theater Babel zal er ‘Van J. naar Jessica‘ presenteren, in een versie met Engelse boventiteling. In najaar 2020 komen de verschillende EU-partners naar Rotterdam om Babel van binnenuit te leren kennen.

* Het Crossing The Line festival is helaas geannuleerd omwille van de Corona-crisis.

Projectleider Dominique Mol vertelt over het Crossing The Line project: “Het doel van deze uitwisseling is elkaar ontmoeten, ons gezichtsveld verbreden en het uitdragen van het inclusieve werk.”  

Algemeen directeur Paul Röttger vult aan: “Door deze EU samenwerking blijkt maar weer hoe uniek onze werking, met een mix van acteurs met en zonder beperking is. De andere gezelschappen in dit EU-project werken allemaal uitsluitend met mensen met een beperking, maar toch is het interessant om te leren hoe die andere gezelschappen werken, zich organiseren, gefinancierd worden. En hoe de overheid in die landen werkt.”

Wil je meer weten over dit project? Neem dan een kijkje op de (Engelstalige) website van het Crossing The Line project, of op de website van het Crossing The Line festival.

Internationale projecten in beeld