moving portraits

Moving Portraits wordt hernomen op
zaterdag 12, 19 en 26 juni
als onderdeel van het programma nieuwe makers

 

Moving Portraits is een project van Carina Klingsell en Theater Babel Rotterdam.

 

De Zweedse circuskunstenaar Carina Klingsell, die bij Babel meespeelde in de voorstelling Ik via de ander van Paul Röttger, maakte met Moving Portraits twee inclusieve dansduetten waarin we telkens een vaste speler van Babel en een Rotterdamse circuskunstenaar samen aan het werk zien.

 

De performance vertrekt vanuit de individualiteit van elke speler, hun unieke kenmerken, gewoontes en talenten. Klingsell werkte met hen rondom thema’s als zelfvertrouwen, comfort en veiligheid om voor elke speler een eigen fysiek portret te ontwikkelen. De twee duetten komen voort uit de voorkeuren, kwaliteit en individualiteit van de spelers, met beweging en circus als uitdrukkingsmiddel.

 

In een tijd waarin we intimiteit alleen met een paar uitverkorenen kunnen delen, probeert Klingsell die te verruimen: je leert de onbekenden op scene beter kennen, puur via hun bewegingen, terwijl je 20 minuten lang een gezamenlijke virtuele ruimte met hen deelt.

 

“Circus is in het verleden altijd een plek geweest waar inclusiviteit belangrijk is,” vertelt Carina Klingsell. “Een plek waar iedereen welkom is, ongeacht je mogelijkheden en talenten. Ik wil deze mindset voortzetten in het circus van de 21e eeuw.”

voorstelling in beeld

  • performance Carina Klingsell

Choreografie: Carina Klingsell

Spel: Britt Timmermans, Milton Soares, Richi Martis & Simone Den Haan

Muziek: Pascal Fontijn

 

Moving Portraits wordt ondersteund door Fonds Podiumkunsten, regeling Balkonscenes en Theater Babel Rotterdam.