regie-examen Nelleke Tamerus

Leeftijd

een regie-examen voorstelling van Nelleke Tamerus

Over tijd en ruimte en het gebrek daaraan.


Tijd is in strijd met altijd

Wat doe ik met mijn tijd? Ga ik er anders mee om nu ik ouder word en mijn tijd schaarser? Deze vraag houdt me bezig. Als eindexamenopdracht van de opleiding regie heb ik dit thema onderzocht en omgezet in een theaterspel. Het verhaal van Com en Lan. Het verhaal over tijd en ruimte. In de setting van de wereld van Siri.

Nelleke


De dames Com en Lan leven hun dagelijks leventje. Hun activiteiten worden voor een groot deel bepaald door een computersysteem in de persoon Siri. (Siri is de digitale vraagbaak van een IPhone) Hij kent Com en Lan door en door en is een vertrouwenspersoon geworden voor de dames. Siri geeft structuur aan hun leven en houdt de tijd in de gaten. Er is een systeemupdate aangekondigd, om dat te verkrijgen moeten Com en Lan samenwerken. Ze moeten gezamenlijk een vlecht maken. Ook voor het uitvoeren van deze taak is Siri een steun en toeverlaat voor de dames.

Alles gaat goed totdat Com te horen krijgt dat haar tijd opraakt..


Leef Tijd is een luchtig absurdistisch spel over de strijd met de tijd. Met een grote knipoog naar onze afhankelijkheid van computers en digitale systemen.

Spel: Lies Hanse Nettie Jumelet Mels Hoogenboom
Techniek: John Meuldijk Gerard Lauck
Feedback: Yolanda Smits Marja van der Zande
Tekst en regie: Nelleke Tamerus

 

voorkant flyer pdf

achterkant flyer pdf

 

meer info over de regie-opleiding

voorstelling in beeld