DanceAble #3: Symposium

Dans wordt vaak geassocieerd met perfect functionerende lichamen. Holland Dance Festival wil deze aanname doorbreken, en organiseert daarom voor de derde keer DanceAble: een tweedaags evenement in Den Haag waar inclusiedans zichtbaar en tastbaar wordt gemaakt. Theater Babel doet mee.

 

Op vrijdag 29 november vindt van 10:00 tot 18:00 uur een internationaal symposium over inclusiedans plaats in het Korzo Theater in Den Haag. Het doel: kennisdeling en bewustwording van de mogelijkheden van ‘mixed ability dance’ op zowel artistiek als sociaal gebied. Het symposium is dé gelegenheid voor experts, onderzoekers, professionals, dansers, docenten en studenten die werkzaam zijn op het terrein van inclusiedans of hier in zijn geïnteresseerd, om elkaar te ontmoeten.

 

Om 15:30 uur geven Paul Röttger en Theater Babel Rotterdam een workshop methodiekontwikkeling, als onderdeel van het symposium.

Verder op het programma o.a. Adam Benjamin, Dirk Monsma, Stopgap Dance Company, Marjolein Gysels, Marc Brew, Misiconi Dance Company, Janice Parker, Kate Marsh, Ben Evans, Redouan Ait Chitt en Claire Cunningham.

 

Meer informatie en tickets: zie hier.

Het symposium is te combineren met een avondvoorstelling vol dansduetten, waaronder de samenwerking van choreograaf Giulio D’Anna en Theater Babel Rotterdam: ‘Doorgeven‘.